≫ 

Kraj u Južnoj Americi, za poluvreme smo dobili učesnika baraža za odlazak na Mundijal

Peru sada čeka poslednjeg rivala na putu za Katar

  • 2
Fudbalska reprezentacija Perua Foto: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Perua plasirala se u baraž za odlazak na Svetsko prvenstvo, pošto su u poslednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija pobedili Paragvaj rezultatom 2:0 (2:0)!

Peru je na taj način zadržao bod prednosti u odnosu na Kolumbiju kojoj, na kraju, trijumf nad Venecuelom (1:0) ništa nije značio. S druge strane, Peruanci su svoj posao završili već u prvom poluvremenu golovima Lapadule u 5. i Jotuna u 42. minutu.

Peruanci su tako drugi put uzastopno završili u baražu za odlazak na Mundijal, a tamo će ih sada ćekati bolji iz duela azijskog plej-ofa između Australije i UAE.

Brazil je kvalifikacije završio na prvom mestu bez ijednog poraza, a za kraj su "tukli" Boliviju u gostima sa 4:0. Poraz nema ni drugoplasirana Argentina koja je u noći između utorka i srede odigrala 1:1 sa Ekvadorom.

Poveli su Argentinci golom Hulijana Alvareza u 24. minutu, da bi bod domaćinu, takođe učesniku SP, doneo Valensija posle promašenog penala u 93. minutu.

Brazil i Argentina će na žrebu 1. aprila biti u prvom šeširu, drugi je rezervisan za Urugvaj, dok će Ekvador u poslednji i biće potencijalni rival Srbije. Kao i Peru ukoliko u međuvremenu prođe baraž.

Osim Perua i Kolumbije, u baraž je mogao i Čile koji je imao, doduše, najmanje šanse. U međuvremenu je poražen od Urugvaja kod kuće (2:0) što znači da je ovo kraj jedne ere. Podsetimo, Aleksis Sančez ima 33 godina, Vidal je godinu dana stariji, Gari Medel takođe ima 34, dok su na 32 Isla i Aranguiz.

Video: Kako je najbolja srpska sportska nutricionistkinja počela da radi sa fudbalerima Milana

Rezultati:

Bolivija - Brazil 0:4

(Paketa 24, Rišarlison 45, 90+1, Gimaraiš 66)

Čile - Urugvaj 0:2

(Suarez 79, Valverde 90)

Venecuela - Kolumbija 0:1

(Rodrigez 45+4)

Ekvador - Argentina 1:1

(Valensija 90+3 - Alvarez 24)

Peru - Paragvaj 2:0

(Lapadula 5, Jotun 42)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • australija

    30. mart 2022 | 07:42

    igra u aziji a ne u okeaniji glupist

  • baba smilja iz darosave

    30. mart 2022 | 07:44

    portugalski u brazilu nije isti kao portugalski u portugaliji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA