≫ 

Šta Srbiju čeka do Mundijala? Posle žreba slede 4 meča u 10 dana, "generalka" pod znakom pitanja

Razmak između kraja nacionalnih liga i početka SP biće samo osam dana

  • 18
Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbalska reprezentacija Danske, Srbija - Danska Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije polovično je završila martovske prijateljske mečeve i sada sa velikim nestrpljenjem svi iščekuju žreb gupa na Svetskom prvenstvu koji je na programu 1. aprila!

Kao što je već poznato, Srbija će na žrebu biti u trećem šeširu i onog trenutka kada saznaju rivale kreće pravi posao za selektora Dragana Stojkovića Piksija što se tiče analize i priprema za Mundijal.

Što se tiče samog terena, Orlovi će do Mundijala  sigurno odigrati šest utakmica, i to čak četiri u 10 dana, dok postoji mogućnost da broj poraste za još jednu - u zavisnosti hoće li Srbija imati prijateljske mečeve u novembru.

Mundijal počinje 21. novembra i trajaće do 18. decembra, dok će ligaški deo takmičenja širom sveta da se završi najkasnije 13. novembra. Zatim sledi nedelju dana pauze i okupljanje reprezentacija. Za sada nema potvrde da će Srbija igrati prijateljsku utakmicu u tom periodu. Nije isključno ni da će preskočiti zbog toga što će ekipa biti u takmičarskoj formi i što je vremena malo - za razliku od 2018. kada smo u Austriji tokom mini priprema igrali protiv Čilea i Bolivije.

Ono što je sigurno jeste to da ćemo orlove prvi put ponovo na terenu gledati 2. juna kada u sklopu 1. kola B grupe Lige nacija u Beogradu gostuje Norveška. Tri dana kasnije ugostićemo Sloveniju, a onda 9. juna putujemo u Švedsku. Za kraj, sledi gostovanje Sloveniji 12. juna.

Orlovi će se ponovo okupiti krajem septembra kada ćemo 24. dočekati Šveđane, dok tri dana kasnije gostujemo Norveškoj. Ne bi bilo iznenađenje da to upravo bude poslednji takmičarski meč Srbije pred početak Mundijala.

Jer, oktobar je rezervisan za treće, četvrto i peto kolo Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija, odnosno svi termini od 4/5 oktobra do 6. novembra su praktično zauzeti. Pomenućemo i to da je 9. oktorbar rezervisan za žreb kvalifikacionih grupa za odlazak na EP 2024. godine.

Video: Nikola Terzić krunisao sjajnu igru u prvom poluvremenu: Nakon asistencije, postigao i gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    30. mart 2022 | 11:31

    Doguraćemo daleko ukoliko ne igramo sa ekipama koje trče puno. Sinoćna utakmica je po ko zna koji put pokazala da mi možemo fudbalski da se nadmudrujemo sa svima, ali ne možemo da se nadtrčavamo sa svima i sa tim moramo da se pomirimo.

  • Mixx

    30. mart 2022 | 10:45

    Vratice se pre nego sto su otisli u Katar 🪗🪗🪗🪗🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Filip

    30. mart 2022 | 10:32

    Sa ovakvom igrom ceka put kuci, nula!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA