≫ 

Ovo je jedina misterija pred žreb za Mundijal: Borjan ipak može na Srbiju, ali može to i da izbegne

Sve će biti poznato za manje od 24 sata

  • 1
Žreb, Mundijal, Katar, šeširi Printskrin: Twitter.com/tgloban

Srbija čeka žreb za Mundijal u Kataru 1. aprila, a do sada je matematički Svetsko prvenstvo obezbedilo 27 reprezentacija, s tim da samo čudo može da spreči da se tamo nađu i Meksiko i SAD.

Faktički je sve poznato i kada su sastavi šešira u pitanju, ali je posle nekih iznenađenja u afričkim kvalifikacijama došlo do određenih pomeranja u trećem šeširu, pa je trenutno jedina dilema da li će Tunis ili Kanada biti u trećem ili četvrtom šeširu.

Kanada je trenutno prva ispod crte, ali može da dođe do trećeg šešira ukoliko u poslednjem kolu kvalifikacija za Konkakaf zonu savlada otpisanu Panamu na gostovanju. Taj meč je na programu u noći između srede i četvrtka u 03.05.

Ukoliko ne pobedi, Tunis ostaje u trećem šeširu.

Ovaj rezultat će uticati i na Srbiju, koja se takođe nalazi u trećem šeširu, pa ne bi mogla da dobije u grupi neku od ove dve ekipe. Pošto je Kanada dominantno prošla na Mundijal pored Meksika i SAD, a u svojim redovima ima i neke ozbiljne igrače iz nekih od najjačih klubova sveta, pa bi sigurno za Orlove bilo bolje ukoliko da nam potencijalni rival iz četvrtog šešira bude Tunis.

Podsetimo, žreb za Mundijal je 1. aprila od 18 časova u Dohi. Do tada će Meksiko i SAD najverovatnije osigurati i matematički vizu, pa će biti poznato 29 putnika. Preostala tri dobićemo u junu, kada se održava interkontinentalni plej-of između Perua i pobednika duela Australija - UAE, kao i najverovatnije Kostarike i pobednika duela Solomonska ostrva - Novi Zeland.

Takođe u junu se igra i odloženi meč između Velsa i pobednika duela Škotska - Ukrajina.

Video: Borjan sprečavao Delije da gađaju igrače Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA