Ovo su najteža i najlakša grupa za Srbiju na Mundijalu: Svi žele da izvuku ovu reprezentaciju

Sa velikim nestrpljenjem se čeka 1. april

  • 16
Srbija, žreb, Mundijal, Svetsko prvenstvo Foto: Mladen ANTONOV / AFP / Profimedia

Gotovo čitava srpska fudbalska javnost s velikim nestrpljenjem čeka 1. april i žreb za Mundijal u Kataru.

Već se uveliko prave kalkulacije i ko s kim može, ko je u kom šeširu, ko kome odgovara, koja grupa je najlakša, koja najteža...

Postoje i simulatori za izvlačenje, pa svako može da se poigra i da izabere grupe pre nego što one zvanično budu izabrane.

I mi smo se bavili analizom potencijalno najlakše i najteže grupe.

Nema sumnje, svi učesnici Mundijala, koji nisu u prvom šeširu, priželjkuju da u grupi dobiju domaćina - Katar.

Katar je sasvim sigurno jedna od najslabijih ekipa među svim učesnicima, a pošto su domaćini, dobili su priliku da budu u prvom šeširu. Naša reprezentacija je već mogla da se uveri u snagu Katara, sa kojim je odigrala dve prijateljske utakmice i u obe pobedila sa 4:0.

Sa druge strane, sve ostale reprezentacije iz prvog šešira su prave "aždaje" i nema velike razlike da li ćete dobiti Brazil, Argentinu, Francusku, Španiju... Možda bi Belgija, pred kojom je smena generacija i nosioci nisu u najboljoj formi, mogla da bude jedan od timova koji bi bio poželjniji, ili Portugalci, koji imaju brutalan tim, ali koji smo već uspeli da savladamo u kvalifikacijama.

FK fudbalska reprezentacija Srbija Portugalija Foto: Tanjug/AP

Drugi šešir je možda i ključan i tu je ime za izbegavanje definitivno Nemačka, koja je uvek jedan od favorita za osvajanje i gotovo uvek daleko dogura na najvećim takmičenjima, a uz novog selektora Hansija Flika dobili su i potrebnu novu energiju. Taođ, Holandija je ime koje bi mnogi rado izbegli.

Sigurno najpoželjniji rival iz drugog šešira jeste Meksiko. U rang poželjnijih dolaze i SAD, Urugvaj, pa i Švajcarska, koja nam je dužnik sa prethodnog prvenstva sveta, ali i Hrvatska je na prošlom prvenstvu bila druga, ali se u kvalifikacijama mučila, imala je smenu generacija, a i lider tima Luka Modrić će im na Svetskom prvenstvu imati 37 godina, pa su trenutno potpuno druga ekipa u odnosu na onu iz Rusije pre četiri godine, što se videlo i kroz neke rezultate poslednjih godina.

Sa druge strane, duel sa Hrvatskom bi nosio i velike tenzije i "vanfudbalske stvari" i imao bi epitet "više od igre". Ali, Dragan Stojković Piksi je svojevremeno kao igrač izbacio Hrvate u meču koji je nosio najveću tenziju, u kvalifikacijama za EURO 2000, i to na Maksimiru, pa nema sumnje da bi i kao selektor znao kako da savetuje svoje pulene i motiviše ih ako dođe do ovog duela u Kataru.

Fudbalska reprezentacija Jugoslavije, Dragan Stojković Piksi, Hrvatska, Maksimir 1999 Dragan Stojković Piksi kao kapiten reprezentacije na Maksimiru 1999. godine; Foto: MN Press

Što se tiče četvrtog šešira, realnost je da je Srbija jača igrački od svih ekipa koje budu tu. Ostala je samo još dilema da li će u četvrtom šeširu biti Tunis ili Kanada, a našem timu bi sasvim sigurno više odgovaralo da to bude Tunis, koji je igrački slabiji od Kanade, koja je ubedljivo slavila u grupi sa Meksikom i SAD.

Ako bismo iz prvog šešira izvukli Katar, onda ne bismo mogli da izvučemo Saudijsku Arabiju iz četvrtog šešira, koja je takođe među poželjnijim ekipama.

Gana nam je takođe stari dužnik iz Južne Afrike, pa bi i oni mogli da dođu u obzir kao jedno od poželjnijih imena, jer i po kvalitetu nisu među jačim ekipama iz poslednjeg šešira.

Najlakša grupa: Katar, Meksiko, Srbija, Tunis

Najteža grupa: Brazil, Nemačka, Srbija, Kanada

Sastavite i vi vašu grupu koju biste voleli da vidite 1. aprila posle 18.00.

Napišite nam u komentarima sastav grupe koju biste voleli da vidite u Kataru.

Video: Opšta ludnica u svlačionici Srbije: Pevalo se Dajte Brazil da se igramo, pa zagrmelo Puknu zoro

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klib

    30. mart 2022 | 13:33

    A da mi budemo sami u grupi. Mislim da je to najbolje i onda prolazimo sigurno.

  • Srkimaja

    30. mart 2022 | 14:20

    Svi zele.nas da izvuku , tuzno.ali istinito.

  • DZG Rudeš

    30. mart 2022 | 15:13

    Ma, nema tu slabih, "poželjnih ili nepoželjnih"...Ko god dođe, ima da se mučiš i znojiš...I ako bude Hrvatska i Srbija u grupi, uopće ne vidim probleme i tenzije, stadioni će biti poluprazni, par zastava, malo vike, bezveze, jer opako je skupo doći uopće do tamo. Ne kužim kako će jedan grad podnijeti sav taj pritisak, prvenstveno logistički, biće tamo neki haos, ali ne "politički"...Evo, ja bih osobno (za HR) svakako izbjegavao Francusku, ostalo je više-manje svejedno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA