≫ 

Čukarički prodao golmana Petrovića, Brđani dobijaju oko milion dolara i procente

Sjajni čuvar mreže se seli u MLS

  • 4
FK Crvena Zvezda - FK Čukarički Foto: Nikola Tomić

Posle Asmira Kajevića koji se seli u kineski Vuhan, Čukarički je ostao i bez golmana Đorđa Petrovića koji se seli u MLS i pojačaće Nju Ingland iz Bostona, potvrđeno je Telegrafu!

Petrović će put SAD odmah po dobijanju vize, a Čukarički će na ime obeštećenja zaraditi oko milion dolara - uz određene procente koji su umetnuti kao klauzula u ugovoru.

Nema sumnje da je ovo još jedna sjajan posao Brđana i direktora Vladimira Matijaševića koji je postao sinonim za odlično transfer poslovanje kluba sa Banovog brda. Poslednji transfer u nizu bio je onaj Đorđa Jovanovića u Makabi za 1.9 miliona, a setite se samo Petra Mićina, Erhana Mašovića, Andrije Pavlovića, Slobodana Tedića...

Petrović je, inače, dete Čukaričkog i još 2018. godine je bio treći golman kluba. Nedugo zatim projektovan je za prvog čuvara i zahvaljujući radu sa Oliverom Kovačevićem, nekadašnjim reprezentativcem Jugoslavije, stigao je i do A tima Srbije. Za Čuku je odigrao 71 meč.

Bez obzira na to što je Petrović napustio klub, Brđani ne treba da brinu za budućnost. Tu je iskusni Nemanja Belić, ali će "jedinicu" sigurno zadužiti mladi reprezentativac Novak Mićović.

Video: Čukarički upisao 3 boda u gostima: Brđani su bili zid u koji su se zakucali golubovi iz Subotice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    30. mart 2022 | 12:17

    PRODAN PRED PARTIZAN ZANIMLJIVO....

  • Alex

    30. mart 2022 | 12:51

    Reprezentativni golman i budućnost našeg fudbala prodat za milion dolara i za vas je to sjajan posao Čukaričkog! Ovde, ili neko krije pravi iznos, ili mi ne cenimo dovoljno sami sebe. Mamić je, svojevremeno, prodavao igrače ovog tipa za 5-10 mil. eura.

  • Zoran

    30. mart 2022 | 15:23

    Matijaseviceva kombinacija…u celom poslu je bitno da se on ugradi…reprezentativni golman,mlad,jedan od najboljih u zemlji i prodat u Ameriku gde idu samo 30+ igraci…evo ga za godinu dana a i manje u nekom Spartaku ili Surdulici…e sad vidite ko su zla srpskog fudbala…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA