≫ 

Ovo je lopta kojom će se igrati Mundijal, najbrža ikad: Stigla je pravo iz laboratorije!

Nadamo se da će je rivali Srbije često vaditi iz mreže u Kataru

  • 5
Foto: youtube/Unisport Al Rihla

Kompanija Adidas predstavila je svoje novo "čedo" fudbalskom svetu, novu loptu koja će biti i zvanična lopta Svetskog prvenstva u Kataru. Zove se "Al Rihla" što u prevodu sa arapskog znači "putovanje" i, kako kažu njeni kreatori, najbrža je lopta koja je ikada napravljena. I najuzbudljivija, zbog šara i boja na beloj površini koje će "oživeti" kada se lopta zakotrlja.

Ovo je inače 14. uzastopna adidasova lopta za Svetsko fudbalsko prvenstvo.

Unutrašnji deo je lopte je izrađen na osnovu detaljnih analiza i iskorišćenih podataka iz rigoroznih testiranja u adidas laboratorijama, u aerotunelima i na terenu. "Al Rihla" pruža najviši nivo preciznosti i pouzdanosti na terenu, delimično zahvaljujući i novom obliku i površini same teksture.

Ono što sa ponosom ističu kreatori nove lopte, napravljena je od do sada ekološki najprihvatljivijih materijala, pomoću mastila i lepkova na bazi vode. Lopta će imati dve nove tehnologije jezgra: "ctr-core i speedshell".

"Ctr-core" je inovativno jezgro unutar lopte koje je podešeno da poboljša tačnost i konzistentnost, podržava brzu, preciznu igru sa maksimalnim oblikom i zadržavanjem vazduha, dok je "Speedshell" poliuretanska (PU) koža lopte sa mikro i makro teksturama i novog 20 - komadnog oblika panela, poboljšavajući aerodinamiku, preciznost, stabilnost leta i zaokret hitaca.

Al Rihla će biti premijeru doživeti na specijalno kreiranom terenu pre nego što bude transportovana i donirana ekipi "Čelendž", prvom osvajaču titule u Saudijske Arabiji u ženskoj konkurenciji.

- U Adidasu verujemo da sport pripada svima i bili smo posvećeni i aktivni u poboljšanju pristupa i jednakosti za našu globalnu zajednicu fudbalera. Kao deo ove posvećenosti, na svom putu oko sveta, Al Rihla će podržati lokalne zajednice sa aktivnostima koje su osmišljene da stvore trajni uticaj na stanovništvo i šire - rekao je Nik Kregs, adidasov generalni menadžer fudbalskog sektora.

Video: Linč potpaljen besom: Navijači Nigerije demolirali stadion posle neuspeha u kvalifikacijama za SP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    30. mart 2022 | 13:32

    Srbija ima da gubi svaku igru

  • Beli

    30. mart 2022 | 13:32

    U bre, pa od lopte napraviste nauku.

  • Mirjana

    30. mart 2022 | 13:14

    Бржа од играча...јуриће је а неће је стићи ..Brža od igrača, juriće je a neće je stići....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA