Kaka, Sedorf, Pujol, Okoča, Pires,...: Fudbalske legende se okupile i pokazale da nisu za bacanje

Kakva bi to timčina bila da su u punoj snazi kao nekad

  • 0

Havier Saviola dodaje usamljenom Klarensu Sedorfu, koji skreće pogled i prograva Kaku za gol. Saviola prilazi Brazilcu i "baca mu petaka".  Žulio Sezar tapše sa gol-linije. Kako li vam ovo sve zvuči?

Ne radi se o naučno-fantastičnom "šta bi bilo-kad bi bilo" scenariju paralelne fudbalske istorije, već o realnom događaju. Penzionisane fudbalske legende okupile su se u Dubaiju povodom egzibionog meča na "Dubai 2020 Expo" sajmu, najvelelepnijem događaju tog tipa na svetu.

"Tim sveta" predstavljali su osim pomenutih Kake, Saviole, Sedorfa i Sezara, predstavljali i Rober Pires, Karlos Pujol, Džej Džej Okoča, Mičel Salgado, Bakari Sanja i Klod Makelele. Protivnici u ekipi "Abraham Akords" bili su bivši reprezentativci Izraela, Maroka, Bahreina i Emirata.

Dok su pojedini i dalje u vrhunskoj formi, s obzirom na godine, neki su se opustili i dobili na kilaži. To im naravno nije smetalo da i dalje pokažu šta umeju sa loptom. "Tim sveta" je pobedio sa 11:2, a publika je uživala u atraktivnim potezima.

Najzanimljivije momente sa meča pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Legendarni Roberto Bađo nahvalio Novaka Đokovića: On je klasa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA