Egipćani podneli žalbu: Napadnut autobus sa delegacijom, vređanje na stadionu, laseri

Iz Fudbalskog saveza Egipta su odlučili da pravdu potraže ispred najviših fudbalskih organa

  • 6
Mohamed Salah Foto: BackpagePix / PA Images / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Egipta ostala je bez plasmana na Svetsko prvenstvo u Katar, pošto je od selekcije "crnih zvezda" bolji bio Senegal. Ipak, taj meč će ostati u senci velikih kontroverzi koje su pratile revanš meč baraža za Svetsko prvenstvo. Incidenti su počeli pre meča, trajali su čitavih 120 minuta plus u penal seriji, ali i posle meča kada je napadnut Mohamed Salah.

Iz egipatskog Saveza najavili su da će žalbu pisati Međunarodnoj fudbalskoj federaciji - FIFA, kao i Konfederaciji afričkog fudbala. Razlog je napad na delegaciju Egipta pre meča.

Na slikama koje su objavljene na zvaničnom Instagram profilu Fudbalskog saveza Egipta vidi se kako je staklo na autobusu sa Egipćanima puklo, verovatno nakon što su ga senegalski navijači gađali, ali se takođe vidi i krv na licu jednog od članova delegacije.

Uz to, tokom čitavog meča sa tribina su stizale uvrede na račun egipatskih reprezentativaca, a najviše ih je dobio kapiten Mohamed Salah.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by EFA (@efasocial)

Uz to, na samom meču za egipatske fudbalere bilo je gotovo nemoguće normalno igranje. Sve vreme su bili meta Senegalaca koji su sa tribina zelenim laserima ometali protivničke fudbalere, a pogotovo je to bilo izraženo u penal seriji o kojoj bruji ceo svet.

I nakon meča su se incidenti nastavili, a najteže je prošao Mohamed Salah, na koga su Senegalci bili izuzetno ljuti, pa je fudbaler Liverpula sa terena morao da izađe uz pratnju obezbeđenja, dok je na ulazu u tunel gađan raznim predmetima.

Egipćani nisu želeli da ćute, pa su žalbe, osim FIFA i KAF, uputili i posmatraču utakmice i službeniku bezbednosti.

Video: Linč potpaljen besom: Navijači Nigerije demolirali stadion posle neuspeha u kvalifikacijama za SP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    30. mart 2022 | 18:09

    Igraci Egipta nisu mogli da igraju od mnogobrojnih lasera sa tribina,ulozena zalba bice prihvacena i kaznice Senegalce novcani i sa par utakmica bez gledalaca,kada se sve sabere jedini"gubitnik"je Egipat nece igrati na SP koliko god zalbi poslali

  • Deki

    31. mart 2022 | 08:27

    Delije ili Afrikanci isto ti je to. Primitivci

  • Lepi

    30. mart 2022 | 19:33

    Laseri ne ometaju igrace ,a zasto bi.???Kada se Radnicki nije zalio ,sta hoce Egipcani???😂🤣😆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA