≫ 

Selektor Piksi prigrlio "izbornika" Dalića u Kataru: "Ko god ide na nas, neće biti srećan"

Ukoliko se ove dve reprezentacije sastanu u grupi, sigurno je da će Katar videti veliki spektakl

  • 12

Delegacije fudbalske reprezentacije Srbije je otputovala u Dohu kako bi prisustvovali žrebu za Svetsko prvenstvo koje se održava krajem ove godine u Kataru. Selektor Srbije Dragan Stojković je "naleteo" i na Zlatka Dalića, selektor Hrvatske, koji je potom govorio za sajt FSS-a.

Hrvatska u Kataru brani "srebro" osvojeno u Rusiji pre četiri godine, gde je Hrvatska u finalu poražena od Francuske sa 4:2. Selektor Hrvatske, Zlatko Dalić, ispred sebe ima pretežak zadatak jer ovo prvenstvo preti da bude jedno od najjačih u 21. veku.

Pre nego što se obratio novinarima, Dalić je kratko komentarisao koga bi voleo da dobije iz prvog šešira, rekavši da može "bilo ko, samo da nije neko iz Evrope".

- Najbolje bi bilo Katar. Samo da ne bude neka selekcija iz Evrope. Bitno mi je samo da izbegnemo Francusku. Oni nam prave velike probleme i bolje je da ih ovoga puta preskočimo. Imena drugih rivala nisu toliko važna. Računica je jasna, ako hoćemo da prođemo grupu, moramo da pobedimo dve utakmice - rekao je Dalić našem selektoru, Draganu Stojkoviću Piksiju.

Dragan Stojković Piksi, Zlatko Dalić Foto: FSS

Selektor Hrvatske je biranim rečima govorio o kvalitetima naše reprezentacije, pogotovo o uspehu u Lisabonu, kada je Srbija pobedom protiv Porutgalije (2:1) uspela da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo.

- Sad sam baš rekao Draganu, ono što je Srbija uradila u Lisabonu zaslužuje svaku pohvalu. Njegovim dolaskom na mesto selektora, promenilo se puno toga u vašoj reprezentaciji i sada ste tvrd orah za sve rivale. Ne verujem da će bilo koja velika reprezentacija biti srećna ukoliko izvuče Srbiju u grupi. Slična je situacija kao sa Hrvatskom, imate puno kvalitetnih igrača koji igraju u dobrim klubovima. Piksi je to lepo posložio i sada definitivno delujete kao tim. Pobediti Portugal na gostujućem terenu golom u 90. minutu, svojstveno je samo ozbiljnim reprezentacijama - rekao je Zlatko Dalić, koji je potom otkrio da nije želeo da izvuče Srbiju u baražu za EURO.

- Rekao sam i pred onu utakmicu u plej-ofu za Evropsko prvenstvo da bih više voleo Škotsku za protivnika. Čisto iz fudbalskih razloga, ništa drugo. Lakše mi je sa Škotima, nego sa Srbima. I videlo se u Glazgovu da sam bio u pravu. Škotsku smo lako otpisali sa Evropskog prvenstva, a sa Srbijom bi bilo daleko teže.

Stojković i Dalić su u hotelu Kempinski sedeli u društvu Branka Ivankovića, još jednog poznatog hrvatskog stručnjaka koji je dobar deo svoje trenerske karijere proveo u arapskim zemljama.

- Piksi i ja smo imali sličan trenerski put. On je radio u Japanu i Kini, ja u Saudijskoj Arabiji i Emiratima. Nakon toga smo dobili šansu da sednemo na klupu nacionalnog tima. Mnogo toga nam se poklopilo, naravno dodali smo i nešto naše, a rezultati dokazuju da smo obojica na pravom putu. Srbija je sjajno odradila posao u kvalifikacijama, mi smo takođe bili na visini zadatka i izborili direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Doduše, naša grupa je bila nešto lakša, ali smo odigrali zrelo, ispunili očekivanja i osvojili prvo mesto - istakao je selektor Hrvatske.

Dragan Stojković Piksi, Budimpešta, Orlovi, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Zlatko Dalić ne krije da se svojevremeno divio fudbalskom šarmu Dragana Stojkovića, koji je bio živa legenda tokom devedsetih godina prošlog veka.

- Piksi je bio legenda, jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera. Ne možemo da se poredimo, ja nisam bio ni blizu njegovog talenta i njegove karijere. Više sam bio radilica na terenu, prosečan klupski igrač. Nikada nisam igrao za reprezentaciju i to mi je falilo u momentu kada sam postavljen za selektora. Zato sam i rešio da se okružim momcima kao što su Olić, Čorluka i Mandžukić. Odnosno, igračima koji su imali fantastične karijere i koji mogu mnogo da mi pomognu - rekao je Dalić, pre nego što su ga upitali jedno veoma simpatično pitanje, ko je bolji Piksi ili Prosinečki?

- Robi je više bio igrač poteza. Onako, za dušu navijača. A Piksi je bio nekako konkretniji. Ne znam, šta Vi mislite? Ko je bio bolji? - upitao je potom Dalić novinare, koji su istakli da su jedan drugog upotpunjavali.

- Tako je. Nema sumnje da su obojica bili igrači top klase. Možda je kod Piksija bilo više trke i energije. A Robi je igrao za raju. Lažnjak, duga lopta, dribling… Sjajno su se dopunjavali i bili su odličan tandem. Dodajte tu i Deju, pa pogledajte kakav se fudbal nekada igrao u Jugoslaviji. Koliko je tu bilo klase i kvaliteta. Koliko znanja. Impresivno - zaključio je Zlatko Dalić.

Video: Piksi: U Kopenhagen smo došli da pobedim, ali mi je još važnije kako ćemo to da uradimo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    31. mart 2022 | 11:10

    Браво Људи тако треба да се Дружите О Драгану Сувишно Говорити а Далић Громада Од човјека!

  • Orky

    31. mart 2022 | 11:35

    Samo budale zive u devedesetima ...Zbog sakice debila je i doslo do rata

  • DZG Rudeš

    31. mart 2022 | 11:54

    Izbornik Piksi & Selektor Dalić 😎😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA