≫ 

Rekordna deveta kazna za Fejenord zbog navijača, moraju da plate i Partizanu

Samo ove sezone klub iz Roterdama je platio ukupno 405,250 evra u kasu UEFA na konto ispada navijača

  • 0
fejenord Foto: MN Press

Ništa novo, holandski Fejenord kažnjen je još jednom ove sezone zbog ispada svojih navijača i ponovo će uplatiti solidan novac na račun Evropske fudbalske organizacije (UEFA).

Disciplinsko telo UEFA je ovog puta sankcionisalo klub iz Roterdama zbog ispada navijača tog kluba u oba meča sa Partizanom u osmini finala Lige konferencija, i u Beogradu i u Roterdamu.

U totalu, Fejenord je kažnjen sa 79,375 evra, a uz to će morati da plati kompenzaciju Partizanu za oštećenja na stadion u Humskoj u sektoru gde su bile smeštene pristalice gostiju u prvom meču.

Klub je i ovog puta izbegao rigoroznu kaznu, a to je zabrana za navijače u narednoj domaćoj utakmici, ali su u Fejenordu ipak zabrinuti zbog činjenice da je ovo već deveta kazna koju plaćaju zbog navijača samo ove sezone.

Ukupno, klub iz Roterdama moraće da plati 405,250 evra na račun UEFA na konto kazni zbog navijačkih nereda.

- Klub snažno apeluje na navijače da se uzdrže od nesportskog ponašanja u narednim mečevima protiv praške Slavije, kako još više novca ne bi moralio da se uplati UEFA. Uslovna kazna za evropsko gostovanje bez publike ostaje aktuelna. Zbog toga, klub rizikuje da igra utakmice bez ili delimično bez podrške, a dalji neredi mogli bi dovesti do još oštrijih sankcija UEFA - poručio je Fejenord.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA