≫ 

Piksi otkrio koji fudbaleri Srbije moraju da nađu nove klubove: "To već postaje problem"

Svima je jasno da će pojedinici morati da nađu minutažu ukoliko žele u Katar

  • 8
Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi iskazao je određenu zabrinutost zbog toga što pojedini igrači ne igraju standardno u svojim klubovima, te da postoji bojazan da se to ne odrazi i na nacionalni tim.

U razgovoru za "Mocartsport", pred žreb grupa za Svetsko prvenstvo u Kataru, Stojković je jasno poručio pojedinim igračima da bi od leta trebalo da nađu sredinu u kojoj će igratzi kako bi spremni dočekali 21. novembar i Mundijal.

Tu se, pre svega, misli na Strahinju Pavlovića, Nemanju Radonjića, Luku Jovića, ali i Matiju Nastasića.

- Imamo tu neke igrače koji nemaju minutažu u klubovima. I to predstavlja problem. Ajd’ što ja vidim, a vidite valjda i vi svi. Idealno bi bilo kad bi svi oni igrali. A to se ne dešava i postaje problem. Pre svega u fizičkom smislu jer nemaš taj ritam igre. Šteta... Trebalo bi i morali bi da nađu sredine u kojima će igrati. Tu je i Nastasić isto. Odigrao je samo jednu utakmicu od januara - rekao je Stojković i dodao:

- Ima još dovoljno vremena. Sedam je meseci do Mundijala, verujem u njih. Ti momci imaju veliko srce. Čast im je da igraju za Srbiju. Ne zaboravite jednu stvar. Mi smo mnogo mala zemlja da bi se odricali igrača. Kad mi neko kaže: "A što zoveš Luku Jovića kad ne igra tamo?" Znam ali mnogo lako bi se sa tim razmišljanjem odricali dobrih igrača. A i nemamo neku ponudu kao alternativu. Nemam neke dileme da mi se lome misli. Ja to gledam i sa ljudske strane. Nije fer da se skloni neko ko je učestvovao u ovim teškim i napornim bitkama, da bi se pozvao neko samo da ga probamo. Šta ima da ga probamo?! Pratim sve ali ne vidim potrebu da zadovoljavam nekoga.

Video: Dželat Piksi sreo žrtvu Santoša u Kataru: Selektor Srbije dirnuo je malo Portugalcu stare rane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lik

    1. april 2022 | 10:09

    Pa odgovorio ti je. Nismo mi Španija pa imamo toliko igrača koji imaju kvalitet. Forma je jedno kvalitet drugo u prevodu

  • Građanin Kejn

    1. april 2022 | 09:14

    "Kad mi neko kaže: "A što zoveš Luku Jovića kad ne igra tamo?" Znam ali mnogo lako bi se sa tim razmišljanjem odricali dobrih igrača. A i nemamo neku ponudu kao alternativu." Ok, Piksi, alternativu svakako nemamo i sa tim se slažem, ali, hajde mi, molim te, objasni kako se za igrača može reći da je dobar ako u svom klubu greje klupu?! Nedostatak minutaže je očigledan dokaz da igrač NIJE DOBAR!!

  • Cava

    1. april 2022 | 14:55

    Pavlovica i Jovica zaboravi,moj ti je savet,trazi druge!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA