Saša Ilić o žrebu: "Mogli smo i bolje da prođemo, izuzetno teška grupa, ali imamo šanse"

U reprezentaciji Kameruna nekadašnji reprezentativac Srbije ima bivše saigrače

  • 2
FK Crvena Zvezda - FK Čukarički Foto: Nikola Tomić

Fudbaleri Srbije dobili su na žrebu za Svetsko prvenstvo u Kataru gotovo identičnu grupu kao i na prvenstvu u Rusiji 2018. godine, a Saša Ilić smatra da je Srbija mogla i bolje da prođe na žrebu, ali i da "Orlovi" imaju šanse za plasman u eliminacionu fazu.

Ilić je ocenio grupu kao izuzetno tešku. Za Kamerun smatra da je najbolja ekipa iz poslednjeg šešira, a u toj selekciji bivši kapiten Partizana ima poznanike iz igračkih dana - Rigoberta Songa i Leandra Tavambu.

- Izuzetno teška grupa. Prvi meč na Svetskom prvenstvu sa Brazilom će biti spektakl, suvišno je govoriti o snazi jednog od najboljih svetskih timova. Gotovo je neverovatno da smo izvukli dva rivala sa kojima smo bili na Mondijalu pre četiri godine, pored Brazilaca tu je i Švajcarska. Činjenica da su u grupi završili ispred Italije i da im je ovo peto uzastopno učešće na SP, sasvim dovoljno govori o njihovim kvalitetima. I Kamerun je izuzetna ekipa, verovatno najjača iz četvrtog šešira. Moj bivši saigrač Rigobert Song im je selektor, tamo je i Tavamba... - rekao je trener Čukaričkog za Telegraf, pa dodao:

- Mogli smo i bolje da prođemo na žrebu, ali sigurno je da nas očekuju spektakularne utakmice u našoj grupi. Ukoliko naša reprezentacija bude na nivou iz presudnog meča tokom kvalifikacija sa Portugalijom, sigurno je da imamo šanse da se plasiramo u osminu finala, a posle je sve moguće.

Video: Opšta ludnica u svlačionici Srbije: Pevalo se Dajte Brazil da se igramo, pa zagrmelo Puknu zoro

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djfj

    1. april 2022 | 23:56

    Sta je tesko, pa jedino Brazil, koga ne moras da pobedis, ako nisi sposoban da budes bodovno bolji od Svajcarske i Kameruna nije ti mesto na SP. Realno idealna grupa, mogao je i iz Evrooe i i Afrike daleko tezi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA