≫ 

Evo šta je potrebno da na SP najranije gledamo Srbija - Hrvatska, igralo bi se na veliki srpski praznik

Dve su opcije - 9. i 10. decembar u četvrtfinalu. Sve ostalo donosi borbu za 3. mesto ili finale

  • 11
Fudbal Srbija, Hrvatska Foto: MN Press, Profimedia/AFP/KARIM JAAFAR

Iako su pred žreb u petak veče potencijalno mogli da se sastanu u prvoj fazi Svetskog prvenstva, već posle dva kruga bilo je jasno da selekcije Srbije i Hrvatske nećemo gledati u istoj grupi.

Hrvati su iz drugog šešira dospeli u grupu F gde je već bila Belgija i tako je Srbija automatski dobila "zabranu ulaska" u nju kao treća evropska selekcija, da bi Orlovi potom otišli u grupu G u kojoj su bili Brazil, Švajcarska. Posle je stigao i Kamerun.

Grupe u kojoj se nalaze Srbija i Hrvatska neće se ukrštati ni u prvom krugu nokaut faze, odnosno u osmini finala, što znači da bi potencijalni duel ove dve selekcije mogli da gledamo tek u četvrtfinalu. I to najranije 9. decembra od 16 časova po našem vremenu

Da bi se to dogodilo, Srbija mora da bude prva u grupi G i zatim u osmini finala izbaci drugoplasiranog iz grupe H u kojoj se nalaze Portugalija, Gana, Urugvaj i Južna Koreja. Istovremeno, Hrvatska mora da bude druga u svojoj grupi, a onda da u osmini finala bude bolja od prvoplasirane selekcije iz grupe E u kojoj su Španija, Nemačka, Japan i bolji iz meča Kostarika - Novi Zeland.

Zvuči nemoguće, ali ukoliko se dogodio onda bi duel Orlova i Kockastih gledali na veliki srpski praznik - praznik Svetog Alimpija Stolpnika koji mnogi slave i kao slavu. Smatra se jednim od tri velika stolpnika, pored Simeona Stolpnika i Danila Stolpnika, a zanimljivo da je poštovan je i u katoličkoj i u pravoslavnoj crkvi.

Druga opcija da Srbiju i Hvratsku gledamo na Mundijalu pre eventualnog finala ili borbe za treće mesto jeste 10. decembar od 16 časova. U tom slučaju Srbija bi trebalo da bude druga u grupi i savlada prvoplasiranog u grupi H, dok Hrvatska mora da bude prva, a onda u osmini finala ponovo bude bolja od najverovatnije Španije ili Nemačke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    2. april 2022 | 12:38

    Šta ste napali na Srbija-hrvatska, trebaju prvo proći i jedni i drugi grupu, što sigurno neće biti lako. Treba korak po korak ići, a ne odmah sve ostale otpisati.

  • Neso

    2. april 2022 | 13:12

    Kakve veze ima sad Hrvatska???? Oni su za nas vanzemaljci.Ako tako gledate vise su nas blamirali siptarija svajcarska.

  • Zoran

    2. april 2022 | 13:09

    Zasto uvek racunate da mi uvek prolazimo aj izracunajte onda da Hrvati prolaze a mi ispadamo kad ce mo se onda sresti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA