≫ 

Partizan rutinski do pobede protiv TSC-a, Urošević s dva gola osamio crno-bele na vrhu Superlige

Levi bek Partizana je bio centralna figura meča u kom je Partizan veoma lako slavio sa 2:0

  • 68
FK Partizan, TSC, Superliga Srbije, Slobodan Urošević Foto: MN Press

Derbi kola u Humskoj između Partizana i TSC pripao je crno-belima – 2:0, koji su na taj način zadržali prvu poziciju na tabeli, kolo pte krja regularnog dela Superlige. Oba gola za tim Aleksandra Stanojevića je postigao Slobodan Urošević iz prekida, uz dve asistencije Bibrasa Natha, a sve je rešeno već u prvih 45 minuta.

Najavio je Aleksandar Stanojević dan pre meča sa TSC da pubika može da očekuje zanimljivu, dinamičnu utakmicu sa puno prilika za gol sa obe strane i kao da je proročki predvideo fudbal, koji je posle 45 minuta nagrađen apaluzima i ovacijama sa tribina u Humskoj.

Verovatno je mogao da predvidi i da će tim iz Bačke Palanke biti agresivan na samom početku utakmice, jer već se susretao sa stilom koji neguje Žarko Lazetić još kada je bio trener Metalca, a koji podrazumeva presing na protivnika na njegovoj polovini, dosta trčanje, dobru kombinatoriku i rešenja kroz pas igru.

Taj prvi udar gostiju crno-beli su uspeli da amortizuju i prođu neokrnjeni sa nekoliko dobrih napada TSC, ali i smao jednim udarcem ka povratniku, golmanu Popoviću i to Aranđela Stojkovića, koga je blok zaustavio u poslednjem momentu.

Kada je minuti ofanzive gostiju prošli, odnosno kada ih je Partizan odbio, Stanojevićev tim je počeo da uspostavlja ravnotežu i polako preuzima konce igre u svoje ruke, uz dobru kontrolu lopte u srednjoj zoni i sve bolje, direktnije napada na polovini Lazetićevog tima, koji je polako gubio balans.

FK Partizan, TSC, Superliga Srbije Foto: MN Press

Crno-beli su prvo zapretili preko Meniga, udarcem sa distance, a potom su, zahvaljujući Filipu Holenderu, koji se ponovo našao u ulozi napadača i sjajno kretao, iz prve dobre situacije došli do vođstva.

Bio je to 11. minut, Holender je umakao čuvaru na desnoj strani, izborio prekršaj na ivici kaznenog prostora, u zoni koja je omogućavala direktan udarac ka golu Filipovića. Ipak, crno-beli su umesto šuta napravili kratku kombinaciju i to tako što je Natho petom ostavio loptu Slobodanu Uroševiću, čiji udarac je pogodio sam prvi ugao i ostavio Filipovića nemoćnog – 1:0.

Probudila se tada publika u Humskoj, dodatno pobgurala Stanojevićev tim, kome je posle vođstva očito spalo veliko breme, pa je u minutama koji su usledili delovao dosta bolje, ubedljivije. Malo je nedostajalo da domaćin poveća prednost posle sjajne akcije Holendera, Meniga, Terzića i Natha, pošto su brzom razmenom izabcili celu odbranu TSC, da bi udarac Izraelca na posletku bio blokiran.

Činilo se tada da su gosti na konopcima, da teško mogu da uzvrate, a onda je, posle pasa iz dubine, Ratkov izdržao duel sa Lutovcem i izbio sam pred Popovića, ali se golman Partizana “spustio” na vreme, zatvorio prostor i odbranio udarac.

Nastupio je tada period u kome je Partizan kontrolisao dešavanja na terenu i to mahom na polovini TSC, međutim, sve do isteka pola časa igre nije bilo ozbiljnih prilika za gol. Uspeli su crno-beli tada da probiju blok Lazetićevog tima na levoj strani, lopta je došla do Meniga koji je usposlio Terzića, no, njegov udarac sa peterca je blokirala odbrana gostiju.

Kada nije uspelo kroz igru, Partizan je tražio drugi način da “nokautira” TSC i uspeo je u tome onako kako najbolje zna – prekidom. Bio je to sam smiraj prvog dela – 38. minut – i ponovo su na sceni bili isti akteri, Bibras Natho i Slobodan Urošević. Teledirigovan centaršut Izraelca i izuzetan skok i udarac glavom levog beka pogodio je dalji ugao Filipovića, čija parada nije pomogla – 2:0.

Zbog pomenutog, ali i još nekolicine dobrih poteza u prvom delu publika je nagradila Uroševića skandiranjem, a ostatak tima i Stanojevića ovacijama kada je sudija Ivković označio kraj prvog dela.

U nastavku gotovo isti scenario kao na početku meča: TSC agresivniji, više na lopti u uvodnim momentima, ali bez rešenja u poslednjoj trećini terena, gde je odbrana Partizana “anestezirala” goste i ostavljala ih bez konkretnog udarca ka Popoviću.

Iako se činilo da crno-beli sve drže po kontrolom, a pride imaju i rezultat, Stanojeviću se nije dopalo što je njegov tim u podređenom položaju, što nije konkretan u ofanzivnom delu, već se mahom brani, pa je otuda već u 55. minutu posegao za trostrukom izmenom, ne bi li promenio sliku na terenu.

Poslao je u vatru rovite Markovića i Milovanovića, te Jojića, koji je trebalo da zameni Natha u organizaciji igre. I, dobio je konkretniju igru u polju, no, nije dobio ono što je želeo – više prilika za gol i bolje situacije na polovini TSC.

Tek u poslednjih 20-tak minuta crno-belima se, posle nešto agresivnije igre, otvorio prostor da ugroze goste, koji su tražili način da se rezultatski vrate u meč, pa su srljajući počeli da greše. Uspeo je Partizan u nekoliko navrata da zapreti, pošto je rivalu oduzimao loptu u ranoj fazi organizacje, mogao tada preko Milovanovića da postigne gol, pretio i posle kontre koju je upropastio Menig, a onemogućen je da ugrozi Filipovića kada je sudija prekinuo akcju Markovića, iako nije postojao ofsajd.

U smiraju su gostili dobrano “visili”, međutim, problem loših rešenja u poslednjoj trećini, gde su Milovanović, Marković, Jojić, Jović kvarili dobre kontre i prilike nije rešen do poslednjeg zvižduka sudije, te je na snazi ostao rezultat iz prvog dela.

Video: Stanojević o kazni FSS: Nikad nisam video tako nešto u istoriji srpskog fudbala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    2. april 2022 | 14:24

    Naravno da je namestena utakmica. I naravno da ce dati gol iz slobodnog udarca ili penala. Pazi da ce trener TSC-a Lazetic( grobar) otkinuti bod partizanu......To ne biva.

  • Delija

    2. april 2022 | 13:35

    Sklanjalica u najavi, Skuletic u poslednjem trenutku dobio proliv

  • Vlado

    2. april 2022 | 15:02

    Stanojeviću prekini utakmicu jer VAR ne radi.Nedavno si plakao da nebi dozvolio igrati utakmicu.Vidiš kako ti se sve vrača.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA