Brazilci otkrili koji njihov igrač će protiv Srbije imati ključnu ulogu i zašto

Zanimljivo viđenje tamošnjih medija

  • 2
Tijago Silva Printskrin: Youtube/FIFA

Sudbina je htela da se fudbalske reprezentacije Srbije i Brazila ponovo sastanu na Svetskom prvenstvu, kao što je to bio slučaj pre četiri godine!

Za razliku od Rusije, kada su ove dve selekcije zatvorile grupnu fazu, Srbija i Brazil će u Kataru igrati na otvaranju grupe G 24. novembra - i to na najvećem stadionu koji prima 80.000 gledalaca.

Dok su statističari izračunali da je grupa G definitivno najteža grupa na Mundijalu, brazilski mediji dodaji da je moglo i bolje i gore, te su u međuvremenu pravili analizu koja trojica igrača će biti ključni u grupnoj fazi.

Vezista Mančester junajteda Fred će navodno imati ključnu ulogu protiv Švajcarske, od napadača Reala Vinisijusa se dosta očekuje protiv Kameruna, dok je iskusni defanzivac Tijago Sila okarakterisan kao najbitniji za meč sa Srbijom.

I to zbog duela koje bi trebalo da vodi sa Dušanom Vlahovićem, napadačem Juventusa koji će debitovati na velikom takmičenju. S druge strane, Tijago Silva zna kako se igraju takve utakmice, a upravo je ovaj igrač u Rusiji dao Srbiji jedan od dva gola (2:0).

- Tijago Silva će u novembru imati 38 godina kada se bude suočio sa Vlahovićem, a njegovo iskustvo biće i te kako važno u prvom meču na SP. Vlahović je, s druge strane, opšasan u vazduhu, ali i pokretljiv. Levonog, on se sjajno gradi i ima moć da brzo pobegne defanzivcima. Svojim bočnim kretanjem i potom povlačenjem u sredinu pomaže otvaranju prostora - navodi renomirani "O Globo" i dodaje:

- Silva će morati da obrati pažnju na fizičku borbu sa rivalom, ali i dominaciju koju Vlahović ima kada je u pitanju igra leđima posle koje stvara udarce koje pretvara u gol. Srbija je daleko od lakog protivnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    2. april 2022 | 14:18

    Ljudi o čemu pričamo pa Srbija i ne igra stalno mi sad po priči već šampioni...,.,ne kupaju mo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA