≫ 

Rampa za navijače bez karata: U Katar mogu ući samo oni sa ulaznicama za utakmicu

Razlog ovakve odluke je ograničen smeštajni kapacitet u ovoj zemlji

  • 1
Žreb za Katar Foto: Tanjug/AP

Ljubitelji fudbala i svi ostali koji planiraju da tokom Svetskog prvenstva posete Katar to neće moći bez ulaznice za neku od utakmica na Mundijalu koji se održava u toj zemlju od 21. novembra do 18. decembra.

Domaćini najveće sportske manifestacije ove godine su kao razlog ovakve odluke naveli nedovoljan broj smeštajnih kapaciteta u ponudi za goste i navijače za period trajanja Svetskog prvenstva.

Ako, na primer, odlučite da putujete u Katar u vreme Svetskog prvenstva kako biste gledali reprezentaciju, a nemate kartu i želite da je kupite na licu mesta - to vam neće biti dozvoljeno.

Ovako će to izgledati u praksi na aerodromu ili na drugim graničnim prelazima sa Katarom. Jednostavno, ko ne bude imao Kartu za SP, a dolazi iz inostranstva, neće mu biti dozvoljeno da uđe u zemlju. To će moći samo navijači koji budu posedovali uredno kupljenu ulaznicu sa FIFA žigom, sa kojom će moći da borave u nekoj od mundijalskih zona.

Katar je zemlja sa oko tri miliona stanovnika, te su otud i smeštajni kapaciteti takvi da će biti teško primiti i sve one koji će sa kartom ući u zemlju.

Berhold Trenkel, glavni operativni direktor za turizam kojim upravlja vlada, odluku je obelodanio u razgovoru za engleski San.

- Doneta je odluka da će samo navijačima sa ulaznicama za utakmice biti dozvoljene vize. Biće im potrebne službene navijačke legitimacije da uđu u Katar, a onima koji ih nemaju neće biti dozvoljeno da putuju. Pravila su stroga i postoje sa razlogom - rekao je Trenkel.

Ovaj potez takođe sprečava da se ponove scene sa finala minulog Evropskog prvenstva 2020. na Vembliju, kada je veliki broj navijača ušao u zemlju i pravio nerede van stadiona, po ulicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA