≫ 

Može ovaj Napoli do "Skudeta", uzeo je sve tamo gde se malo ko naigra

Spaletijeva "skvadra" odigrala takički izvrstan meč i savladala Atalantu u Begramu 3:1

  • 0
napoli Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Napolija marširaju ka tituli rame uz rame sa Milanom, i sad to već postaje trka udvoje za najveće počasti u italijanskom fudbalu, istina uz meč više naspram "rosonera". Ekipa Lućana Spaletija je u nedelju popodne pred sobom imala jednu od najtežih prepreka na putu ka slavi, Atalantu u Begramu, i uspela je da je preskoči uz sjajnu partiju kompletne ekipe i mudru taktiku "starog lisca" Spaletija.

Gosti su odneli pobedu 3:1 i tako se bodovno poravnali sa liderom Milanom koji sutra igra svoj meč protiv Bolonje.

Strelci za goste u Bergamu bili su Lorenco Insinje iz penala u 14. minutu, Mateo Politano u 37. i Eljig Elmas u 87. minutu - i stavio tačku na pobedu Napolitanaca.

Marten de Ron je u 58. minutu doneo rezultatsku neizvesnost, učinio ovaj meč izuzetno uzbudljivim u nastavku, ali to je bilo sve konkretno sa napadačkog repertoara Gasperinijevog sastava - više od ovog nisu mogli, nisu umeli.

A moglo je sve biti povoljnije po Atalantu, a zašto nije, "krivac" je golman Napolija Ospina koji je u povoju meča sa nekoliko intervencija ključno soprineo da se odbiju najveći naleti tima iz Bergama.

Gol Insinjea iz penala naišao je kao ogromno olakšanje za goste, sve se psole toga otvorilo Napolitancima, i rezultat i više prostora na polovini rivala, i šanse. Iz takvog odnosa snaga Politano je doneo 2:0 pred odlazak na odmori i tada već trasirao put ka pobedi.

Napoli je stavio tačku u smiraj utakmice posle školski odigranog kontraudara, koji je rutiniranom egzekucijom završio Makedonac Elmas.

Družina sa juga "Čizme" pregrmela je teško gostovanje, naredni izazov je Roma kod kuće, a onda serija ne tako teških mečeva sve do kraja sezone i jasno je da se Napolitancima otvara šansa kakva im se dugo nije ukazala da napadnu titulu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA