≫ 

Četvrtfinale LŠ: Liverpul sa pobedom i poklonom otišao iz Lisabona, građanin De Brujne slomio Atletiko!

Englezi se vesele na startu nove faze elitnog evropskog takmičenja

  • 1
Benfika i Liverpul u četvrtfinalnom sudaru Lige šampiona Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula poveli su sa 2:0 u Lisabonu protiv Benfike, ali su na kraju uz jedan veliki poklon pobegli od problema i slavili sa 3:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Njihovi zemljaci su se nešto više znojili - Mančester siti je na svom terenu tek u poslednjem kvartalu susreta uspeo da postigne pogodak i savlada Atletiko Madrid sa 1:0.

Liverpul je došao po pobedu i ostvario je, ali je morao da napregne svaki mišić da u drugom poluvremenu sačuva prednost od dva gola. Benfika je opasno pretila, na krilima domaće publike tri puta bila jako blizu da izjednači na 2:2, ali to se nije desilo. Na kraju, poklon Otamendija i treći gol koji verovatno topi sve nade Portugalaca da mogu do nekog velikog iznenađenja na Enfildu.

Sve je prilično lako izgledalo sa Redse koji su već do velikog odmora imali dva gola prednosti.

Ibrahima Konate je u 17. minutu glavom iskoristio sjajan centaršut Endija Robertsona i tako doneo prednost Liverpulu koji je u tim momentima izgledao mnogo bolje na terenu.

Svi su pomislili da se smeši debakl kada je Sadio Mane u 34. minutu, na asistenciju Luisa Diaza, posetio drugu stativu u na praznu mrežu pogodio za 2:0.

Ipak, budi se Benfika uz veliku pomoć domaćih navijača i kreće opako da pritiska goste koji nisu uspeli da se snađu i sačuvaju nulu na svom kontu.

Rafa Silva je prošao po desnoj strani, ostavio za sobom Robertsona koji je kasnio u odbrani, te centrirao. Svi su gledali u Konatea koji je imao odrešene ruke da počisti loptu iz kaznenog, štoper je pogrešio i propustio taj centaršut do Darvina Nunjeza koji se namestio i pogodio donji desni ugao.

Nakon toga su Portugalci imali tri sjajne šanse, ali nijednu nisu uspeli da iskoriste. Kao najveća nasreća, stigao je taj 87. minut kada je defanzivac Otamendi skrenuo pas i od njega napravio idealan za Diaza kojem je ostalo samo da zaobiđe Vlahodimosa i postavi konačnih 3:1 za Liverpul.

Efikasnost nije manjkala u Lisabonu, ali zato jeste u Mančesteru gde je Siti morao dobro da se pomuči da razbije dve linije bedema Madriđana.

U prvom poluvremenu je to išlo sporo i neefikasnost, a ni Atletiko nije želeo previše da kvari odbranu sa nekim hrabrijim kontrama.

Sve se na meču svelo na kruženje "građana" oko kaznenog prostora "jorgandžija" koji su sve to sjajno pokrivali kretanjem - sve do 70. minuta.

Fil Foden je pronašao jednom loptom Kevina De Brujnea u šesnaestercu, a Belgijanac je majstorski iskoristio prostor i pogodio donji levi ugao.

Upravo je kapiten Sitija bio taj koji je presudio španskom predstavniku, ali još uvek ništa nije gotovo, jer se očekuje revanš u Madridu.

TOK MEČEVA

90+3. minut - GOTOVE SU UTAKMICE! SLAVLJE LIVERPULA I SITIJA!

88. minut - GOOOOOOOL! LIVERPUL IDE NA 1:3 U LISABONU!

85. minut - Alison se poigrao sa svojom i sudbinom Liverpula nakon što je driblao Silvu i jedva izvukao glavu iz problema. Nije kažnjena to.

82. minut - Sada se sve umirilo i favoriti idu ka pobedama. Siti i Liverpul vode i samim posedom kontrolišu igru i rezultat.

76. minut - Čini se da je Liverpul preživeo i uspeo nekako da se spase novog gola, te sada kreće u ofanzivu da postigne još jedan pogodak koji bi verovatno rešio ovaj dvomeč sa Benfikom.

70. minut - GOOOOOOOOOOL! SITI JE PROBIO ODBRANU ATLETIKA ZA 1:o! Fil Foden je pronašao Kevina De Brujnea u šesnaestercu, a Belgijanac je udarcem lako pronašao levi donji ćošak. Mučili su se "građani" za ovo.

59. minut - Još jedna velika šansa Portugalaca! Iz kontre "3 na 2", lopta je stigla na nekih 14 metara centralno do Evertona koji je tukao uz slab blok, ali je Alison odbranio i spasao svoj tim ogromnih problema.

55. minut - Nunjez je ponovo bio u šansi! Benfika je mogla i do izjednačenja, ali je omaleni ofanzivac prebacio loptu glavom. Liverpul je dobio upozorenje, a sada se pali i alarm.

49. minut - GOOOOOOOOL! BENFIKA SMANJUJE NA 2:1 PROTIV LIVERPULA! Rafa Silva je probio po desnoj strani i ostavio Robertsona iza sebe, a onda uputio jedan centaršut po zemlji koji je Konate lako mogao da počisti, no štoper to nije učinio. Posle njegove greške, lopta je došla do Darvina Nunjeza koji je sa leve pogodio kontra stranu i sa nekih 8-9 metara prepolovio minus svoje ekipe.

46. minut - POČELA SU DRUGA POLUVREMENA I PORTUGALIJI I ENGLESKOJ! 

I POLUVREME

45+1. minut - POLUVREMENA U LISABONU I MANČESTERU! Liverpul vodi sa 2:0 protiv Benfike, dok je nula na snazi između Sitija i Atletika.

45. minut - Na utakmici Mančestera i Atletika još uvek nema udarca u okvir gola, dok je na meču Benfike i Liverpula viđeno sedam udaraca unutar okvira, od čega su dva završila u mreži domaćina.

40. minut - Tražio je Siti penal na pet minuta do kraja prvog poluvremena, De Brujne je sa zemlje širio ruke, ali sudija Kovač nije reagovao, a nije se ni VAR oglasio.

39. minut - Diaz je mogao da povisi na 3:0, ali je njegova raketa sa 20 metara završila tik pored leve stative gola Benfike.

34. minut - GOOOOOOL! LIVERPUL SADA IMA 2:0 protiv Benfike! Diaz je prošao po strani, uputio sjajan pas na drugu stativu za Sadija Manea kojem je ostalo samo da zatrese nebranjenu mrežu. Englezi sada imaju veliku prednost u Lisabonu.

31. minut - Oštar centaršut De Brujnea završava u rukama Oblaka. Već duži period gledamo fudbal iz istog šablona: Siti pritiska bez adekvatnog rezultata, Atletiko preživljava i gleda na slučajne kontre.

25. minut - Trebalo je Sitiju opomena, da se skroz ne opusti u defanzivi. Dve izgubljene lopte i polukontre koje su završile zaustavljanjem Feliksa i Lodija. Nakon toga, nastavio se pritisak domaćina.

Mančester siti i Atletiko Madrid u četvrtfinalnom sudaru Lige šampiona Foto: Tanjug/AP

20. minut - Šut Gundogana je završio na tribine, ali je dobro bila izgrađena akcija za njegovo ciljanje. Pitanje je koliko Atletiko može još da izdrži u ovom bedemu.

17. minut - GOOOOOOL! LIVERPUL VODI U LISABONU! Centrirao je Robertson iz kornera i pronašao Ibrahimu Konatea koji je glavom pogodio za prednost gostiju u Portugaliji.

17. minut - Igra se samo na polovini Atletika. Povukli su se Španci i strahuju od završnog pasa koji bi mogao da ih gurne u minus.

12. minut - Ređaju se sada opasni napadi "građana" i u nekoliko minuta smo videli dva šuta van okvira gola. Laport nije artikulisano tukao glavom i poslao loptu daleko pored leve stative.

8. minut - Siti sve više uspostavlja dominaciju na sredini terena i uskoro bi mogli da vidimo samo njegove napade uz kontre gostiju iz Madrida.

5. minut - Atletiko je, na veliko iznenađenje, više u posedu lopte i pasove šalje samo na desnu stranu kako bi opteretili Akea koji nije standardni član prve postave.

1. minut - POČELE SU UTAKMICE U MANČESTERU I LISABONU!

PRE MEČEVA

Sastavi za meč Benfike i Liverpula:

Benfika: Vlahodimos, Žilberto, Otamendi, Vertongen, Grimaldo, Tarabt, Vajgl, Silva, Everton, Ramos, Nunjez.

Liverpul: Alison, Robertston, Van Dajk, Konate, Aleksander-Arnold, Fabinjo, Tijago, Keita, Diaz, Salah, Mane.

Sastavi za meč Mančester sitija i Atletiko Madrida:

Mančester siti: Ederson, Stouns, Laport, Ake, Kanselo, Rodri, Gundogan, De Brujne, Silva, Marez, Sterling.

Atletiko Madrid: Oblak, Lodi, Mandava, savić, Felipe, Vrsaljko, Kondogbija, Koke, Ljorente, Grizman, Žoao Feliks.

Video: Aleksandar Stanojević pred Loznicu: Nećemo vežbati penale, poštujemo pravilo da nema VAR-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA