≫ 

Barselona završila kapitalni potpis: Urugvajac na Nou Kampu do 2026. godine

Ogromno pojačanje za klub iz Katalonije, bitni defanzivni šraf ostaje da komanduje odbranom ove ekipe

  • 0
FK Bajern Barselona, FC bayern - barcelona Foto: Tanjug/AP

Barselona je doživela pravu revoluciju pod dirigentskom palicom Ćavija Ernandesa. Odlazak Mesija je ozbiljno uzdrmao klub, ali su još brže uspeli da se povrate, te su pokazali da će budućnost vratiti onaj slavni klub u visine. Kao podstrek za budućnost dolazi i novi ugovor za Ronalda Arauha, jednog od najboljih defanzivaca na svetu u ovom trenutku.

Arauho, inače Urugvajac, već godinu i po dana se nalazi u prvom timu Barselone, gde je prekomandovan iz druge ekipe. On je injače u Španiju pristigao pre četiri godine, kao 19-godišnjak iz redova Boston Rivera u transferu vrednom 4.700.000 miliona evra.

Vremenom se nametnuo i postao neizostavni šraf u ekipi iz Katalonije. Svoj puni sjaj pokazao je upravo pod okriljem Ćavija Ernandesa, pa je tako i njegov produžetak saradnje bio sasvim očekivan, iako je postojalo nebrojano mnogo ponuda iz Premijer lige, koje su bile i finansijski mnogo bolje. Ipak, Arauho će na Kamp Nou ostati još bar četiri godine.

Ronald Arauho je ove sezone odigrao 34 utakmice u dresu Barselone, a pritom je postigao i četiri pogotka, sve u La Ligi, što je za štopera sasvim pristojan skor.

Video: Novinar Telegrafa branio penale Nemanji Motiki, pogledajte kako je to izgledalo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA