≫ 

Mediji objavili da FIFA planira da produži utakmice na 100 minuta, ali je vest brzo demantovana

Navodno su u FIFA bili nezadovoljni koliko traje efektivna igra

  • 4
Žreb za Katar Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u Kataru će po mnogo čemu biti specifično, najviše po tome što se neće igrati u letnjim mesecima, a mediji su objavili i da FIFA ima ideju da napravi još jednu promenu. Kako je efektivne igre sve manje, u svetskim medijima, i to prilično relevantnim, isplivalo je da Đani Infantino ima ideju da uvede minimalno 10 minuta nadoknade vremena.

Prema istraživanju fudbalske opservatorije CIES mečevi u Ligi šampiona se igraju sa samo 60,2% efektivne igre, što predstavlja oko 55 minuta efektivne igre.

Prethodnih godina bilo je spekulacija da je moguća promena pravila i da se fudbal ne igra 90 minuta aktivnog vremena, već 60 minuta efektivne igre, pa bi se vreme zaustavljalo pri svakom prekidu.

Italijanski Korijere naveo je da je Đani Infantino glavni zagovornik novog pravila te da je predložio da sve utakmice Svetskog prvenstva u Kataru budu produžene najmanje po 10 minuta, kako bi se produžio period efektivne igre.

To pravilo bi moglo da stupi na snagu tek kada bi se sa tim složio i IFAB, telo koje potvrđuje promenu pravila u fudbalu.

Ipak, FIFA je ubrzo nakon širenja ove vesti izdala i zvanično saopštenje u kojem je demantovala da će biti bilo kakvih promena pravila za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Video: Jeste li vi normalni, šta radite ovo? Piksi zaustavio slavlje u svlačionici, pa održao najluđi govor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo iskreno

    6. april 2022 | 18:09

    Stopiranje vremena kao u kosarci! Neće onda imati razloga da se izežavaju po 5 min na terenu

  • qq le le

    6. april 2022 | 17:46

    sve dok nepobedi ekipa koja mora da pobedi

  • Pp

    6. april 2022 | 15:03

    Najbolje bi bilo da uvedu da fudbaleri igraju utakmice 120 minuta, naravno efektivne igre, da se Svetska i Evropska prvenstva igraju svake godine i da Ligu Šampiona igraju samo klubovi iz liga petice, i da fudbaleri budu u obavezi da igraju svaka dva dana, kao u NBA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA