Čuveni Maradonin dres menja vlasnika posle 35 godina i prodaje se za preko 5 miliona evra

Svi se pitaju ko će bii novi vlasnik

  • 0

Iako je rekao da ga nikada neće prodati i da to za njega ima sentimentalnu vrednost, nekadašnji engleski reprezentativac Stiv Hodž odlučio je da na aukciju stavi čuveni dres Dijega Armanda Maradone!

Čuveni, jer je noseći taj dres Maradona postigao onaj gol rukom protiv Engleza, gol zbog kog je nastao izraz "Božija ruka" u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Meksiku.

Hodž je više od 35 godina valsnik ovog dresa koji je razmenio sa Maradonom posle utakmice, dok je u međuvremenu isti dao na čuvanje Nacionalnom fudbalskom muzeju u Mančesteru.

Međutim, aukcijska kuća "Sotheby's" je objavila da će se dres naći na prodajnoj izložbi i očekuje se da će biti prodat za više od pet miliona evra. U saopštenju pomenute kuće navodi se da je Hodž rekao da je "siguran da će novi vlasnik biti veoma ponosan što poseduje dres koji ima duboko kulturno značenje za svet fudbala, za argentinski i engleski narod."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA