≫ 

"Počnite da gravirate Benzemino ime na Zlatnu loptu": Svet oduševljen partijom Francuza

Rio Ferdinand nema dilemu ko je nosilac narednog trofeja za najboljeg igrača Evrope

  • 4
karim benzema Foto: Tanjug/Ap

Nema mnogo dilema kada se povede pitanje o najboljem igraču Evrope trenutno. Postoji samo aklamacija da je Benzema taj. Najbolji.

Francuz je impresionirao po ko zna koji put ove sezone. Taman kad se pomisli da ne može mnogo bolje od onoga što je pružio, on demantuje sve i pomeri lestvicu za još tri podeoka. Ne za jedan. Pa se postavi pitanje gde su mu granice.

Sa het-trikom protiv Čelsija u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona sebe je postavio na pijadestal Evrope. Boljeg finišera, spretnijeg golgetera u ovom trenutku nema. Otud se samo nižu komplimenti za francuskog supermena posle resitala na "Stamford Bridžu".

Možda je i najbolji dao bivši fudbaler Mančester junajteda i reprezentacije Engleske Rio Ferdinand.

- Trebalo bi već da ugraviraju Benzemino ime na trofej "Zlatna lopta" - nema dilemu Rio kome bi najvredniji individualni trofej trebalo da ode ove godine.

- Ovo je vrhunac igre, on nastavlja da postiže golove. Vodi Real na vrh lige, oni lete, a on je njihova talija. Dok je Kristijano Ronaldo bio tamo Benzemi nije smetalo da bude po strani jer je znao koliko je to bitno za tim, ali sada je izašao iz senke. Ima 34 godine i najbolja je "devetka" Evrope. Golovi, asistencije, osećaj za igru, ima sve - sipao je komplimente Ferdinand za neverovatnog Francuza.

Karim Benzema Foto: AP/Tanjug

I nija samo Ferdinand oduševljen, čitava Evropa bruji o nestvarnoj roli Francuza, veštini koju je prikazao, klasi koja toliko upadljiva kod napadača Reala. Jedina tema svih sportskih medija u sredu uveče i četvrtak ujutru je Benzema.

- K9 je Spajdermen. K9 je Vulverin. K9 je vratar u vašoj zgradi. K9 je vaš najbolji prijatelj. K9 je vaša baka. K9 je predsednik Amerike. K9 je instruktor s kojim skačete padobranom. K9 je vaš anđeo čuvar. K9 je Bog! Karim Benzema - komentar je legendarnog Ikera Kasiljasa na veličanstvenu igru nekadašnjeg saigrača.

I, da, i brojke govore u prilog spektakularne forme Francuza: na 36 utakmica za Real ove sezone postigao je 36 golova.

Video: Mitrović za godinu dana od tragičara do heroja nacije: Da mi je neko rekao ne bih verovao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • honor

    7. april 2022 | 10:23

    Vrhunski je napadac. Ali ako jadan lewandovski 2 godine nije dobio, a zasluzio je…ko zna

  • Aleksandar

    7. april 2022 | 08:43

    Benzema je dobar igrač ali da je najbolji to sigurno nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA