≫ 

Šta je razlog ogromne nervoze Stanojevića i Stankovića? Uvertira za derbi ili samo temperament

Kod obojice trenera nabujale emocije su eskalirale u potpuno nebitnom momentu što navodi na pomisao da je tenzija ogromna, a bliži se derbi odluke...

  • 20
Dejan Stanković Foto: MN Press, Arena Sport

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sa mnogo rutine plasirali su se u polufinale nacionalnog Kupa, jedni su savladali Loznicu 2:0, drugi TSC 4:0, ali je uprkos lagodnom razvoju stiuacije i tako jednostavnim pobedama, koje se nijednog trenutka nisu dovodile u pitanje, eskalirala ogromna tenzija i nervoza kod trenera večitih, Aleksandra Stanojevića i Dejana Stankovića. 

Na prvi pogled, pravo niotkuda.

Međutim, da li je to baš tako kao što izgleda - bez razloga, da li je sav taj bes naišao tek tako, odjednom, kod obojice?

Da li je izliv tolike nervoze samo posledica situacija na utakmicama sa Loznicom i TSC-om ili su to bili samo okidači koji su čekali da se dese i uticali da iz Stankovića i Stanojevića eruptira vulkan emocija. Ona njihova loša strana. Negativna. Ružna.

Umesto da svojim ponašanjem daju primer svim akterima, igračima pre svega, da na navijače utiču uzornim vladanjem, njihovo ponašanje ide u totalno kontra smeru. Kao da ih nije briga. Videli smo Stanojevića koji zbog nedosuđenog penala na 0:0 sa totalno inferiornom Loznicom, bio to penal ili ne, jedva uspeva da se obuzda dok ga drže da ne krene na sudiju. Viče, urla, psuje...

Nešto kasnije, u komšiluku, isti model ponašanja, preslikan, kao da su ista škola: videli smo Dejana Stankovića koji daje sebi za pravo da deli pravdu, iskolačenih očiju, zajapuren od besa kidiše na protivničkog igrača, dok ga Katai smiruje, a trebalo bi da bude obrnuto. Čak je i Katai u čudu gledao svog trenera koji totalno neobuzdan, nesvestan svoje uloge, uleće na teren da zavede red. Nije mu prvi put... Tako se ne ponaša trener Zvezde.

I sudija je u toj situaciji pao na ispitu - propustio je da Stankoviću pokaže crveni karton koji je ovaj apsolutno zaslužio. Prošao je samo sa žutim.

Video: Umalo tuča na meču Zvezda - TSC, haos ispao zbog bivšeg igrača Partizana

Ponašanje dvojice stručnjaka i nazovi pedagoga, je zabrinjavajuće, nabujali bes koji je kao gejzir izbio iz njih u totalno nebitnim situacijama govori mnogo toga o trenutnom raspoloženju u oba tabora i u glavama dvojice stručnjaka. Sudeći po njihovom ponašanju, upadljiva je ogromna tenzija koja se nakupila od starta sezone i koja bi tek mogla da se pokaže kako vreme bude odmicalo, kako se sezona bliži kraju.

Podsetimo, derbi koji će najverovatnije rešiti pitanje osvajača titule se bliži, 16. aprila će jedni drugima opet na megdan, ulog je ogroman, i ako je sada ovako sa nervima, možemo samo da zamislimo kako će biti tog dana na našem najvećem stadionu.

Srpski fudbal definitivno nije zdravo tkivo sporta...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ser Šamrok..

    7. april 2022 | 11:17

    Neću igrati ako nema Var-a, prvenstvo nije regularno..kme kme, idem ispred skupštine..

  • šumadinac

    7. april 2022 | 11:48

    Lazetić pravi gospodin!Kataiu kaže gov o jedno,strašnooooo!!!

  • M.D.

    7. april 2022 | 11:23

    Stanković juri po ternu protivničke igrače , penje se na ogradu gospodin jedan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA