≫ 

Osvajač Zlatne lopte obukao uniformu vojske Ukrajine i s puškom ušao u rov na prvoj liniji fronta

Igor Belanov je imao i poruku za Rusiju

  • 7
Igor Belanov Igor Belanov; Foto: Profimedia/Boris / Sputnik / Profimedia

Bivši ukrajinski fudbaler, Igor Belanov, jedan od najboljih napadača svog vremena uslikan je s puškom u ruci i u uniformi vojske Ukrajine u jednom rovu, a poslao je i poruku svojim zemljacima koji već 43 dana ratuju sa Rusima.

Belanov je tokom osamdesetih bio na vrhuncu slave, a na samom vrhu bio je 1986. godine, kada mu je "France football" dodelio najveće moguće priznanje - Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera Evrope.

Ovaj Ukrajinac, koji je tokom karijere igrao za nekadašnji SSSR, rođen je u Odesi 1960. godine, tokom karijere je igrao za SKA Odesu, Černomorec, Dinamo Kijev, Borusiju Menhengladbah, Ajntraht Braunšvajg i Metalurg iz Mariupolja.

Belanov se posebno proslavio tokom Mundijala u Meksiku 1986. godine, kada je na Mundijalu postigao četiri gola i imao šest asistencija, u meču protiv Belgije postigao je het-trik.

Ipak, sada je došao u centar pažnje zbog fotografije u uniformi ukrajinske vojske, gde je pozirao s puškom u ruci.

Belanov je trenutno jedan od članova Ukrajinskog fudbalskog saveza, a nedavno mu je u poseti bila i vojska Ukrajine, pa je i on iskoristio priliku da "zameni dres", pa je na sebi imao uniformu na jednoj fotografiji.

- Neverovatna hrabrost i neiscrpni borbeni duh. Sve ovo i još mnogo toga karakteriše naše borce oružanih snaga. Uz vas smo! Mir Ukrajini i slava svima koji se suočavaju sa okupatorima, koji su drsko došli da unište našu zemlju i naš slobodni herojski narod. Verujemo u našu skoru pobedu. Slava Ukrajini - napisao je Belanov uz fotografije.

Pogledajte i neke od poteza koji su obeležili karijeru Igora Belanova:

Video: Rusi vraćaju borbena vozila i jedinice u baze: Osramotili smo Zapad bez ispaljenog metka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA