Prosinečki o Svetskom prvenstvu i Srbiji: "Mogu da prođu grupu, Piksi je doneo ono što nisu imali dosad"

Hrvatski fudbaler je takođe istakao i da će njegova zemlja verovatno proći grupe

  • 0
Rober Prosinečki Foto: MN Press/Marko Metlas

Vratio se fudbalu čuveni Robert Prosinečki, vratio se i odmah seo na klupu jedne od najvećih slovenačkih ekipa - Olimpije iz Ljubljane. On je već upisao i prvu pobedu, dok ga sada čeka meč protiv Maribora. On je u intervjuu za RTL govorio i o Svetskom prvenstvu i žrebu, te kako su prošli Srbija i Hrvatska.

Prosinečki je ostavio dubok trag u srpskom fudbalu, sa ekipom Crvene zvezde je uspeo da osvoji KEŠ davne 1991. godine, te je tako i ispisao istoriju ovog crveno-belog kluba.

Pored Zvezde, Prosinečki je igrao za još dosta klubova, a takođe je kao igrač nastupao i za Olimpiju koju sada predvodi sa klupe. Istakao je da cilja pobedu protiv Maribora, ali se dotakao i nedavno završenog žreba za Svetsko prvenstvo u Kataru, gde su Srbija i Hrvatska dobili svoje protivnike.

- Možemo dosta toga. Ja uvek govorim da je najbitnije proći grupu, a onda možemo dosta toga. Za ovu formaciju 3-5-2 nam treba vreme, bilo je tu dobrih stvari, ali i onih koje treba još uigrati. Nismo mi to dugo igrali i ne može preko noći - istakao je Prosinečki, pre nego što se dohvatio i Srbije, koju sada predvodi njegov bivši saigrač, Dragan Stojković Piksi.

- Srbija ima dobru reprezentaciju, ali im je uvek nešto falilo. Mislim da su to nešto s Piksijem dobili, dobili su samopouzdanje, drugačiji gard. Piksi je pobednik, voli pobeđivati, to je voleo kao igrač, a isto voli i kao trener. Mislim da će proći grupu - rekao je Prosinečki.

Podsetimo, Srbija je u grupi G na Svetskom prvenstvu zajedno u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, dok je Hrvatska u grupi sa Marokom, Belgijom i Kanadom.

Video: Robijevo sećanje na Bari: Bili smo beli kada je došao red na penale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA