Majstorska asistencija Živkovića petom ostavlja nadu PAOK-u, Murinjo ponovo dobio šamar od Boda u Norveškoj

Lester i PSV odigrali su rezultatski najneinteresantniji meč bez golova na "King Paueru"

  • 0
Andrija Živković Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji fudbaler Partizana, Andrija Živković vrlo lako bi mogao da postane jedan od junaka PAOK-a, ako njegov tim uspe u revanšu da dođe do preokreta i savlada Olimpik iz Marselja. Srpski igrač je u drugom poluvremenu maestralno petom asistirao El Kaduriju, koji je tako dao nadu Grcima da bi mogli sa bučnim navijačima da se proguraju do polufinala Lige konferencija - 2:1 (2:0).

Delovalo je da su sve lađe potonule PAOK-u posle prvog poluvremena, a naročito nakon onog maestralnog pogotka Dmitrija Pajea iz 45. minuta. Tada je raketa sevnula sa 25 metara, Francuz je šutirao iz prve nakon kornera Čengiza Undera volejom i lopta je završila u gornjem desnom uglu mreže. Prethodno je Žerson u 13. minutu doneo domaćima inicijalnu prednost.

Međutim, tada je usledio već pomenuti 48. minut i pogodak PAOK-a. Dosta dugo su se domaći mučili da izbiju loptu što dalje od kaznenog prostora, a kada to nisu uspeli, Živković je probio po desnoj strani i majstorski petom vratio za El Kadurija koji je šutirao iz prve i smanjio na konačnih 2:1.

Da živimo u vreme velikog čuda zvanog Bodo / Glimt dobili smo potvrdu ove večeri. Čuveni Žoze Murinjo doživeo je još jedan šamar u Norveškoj, mada ovoga puta dosta manji od onih 6:1 koje smo imali prilike da vidimo zimus. Ali ni ovoga puta nije moglo da ne bude bolno, pošto je domaćin do trijumfa stigao u 89. minutu - 2:1 (0:1).

Uspeo je Pelegrini u 43. minutu da dovede Vučicu u vođstvo i delovalo je da sve ide po planu. Međutim, Saltnes je prvo u 56. minutu na asistenciju Vembangoma poravnao na 1:1, da bi već pomenuti Vetlesen doveo domaće u ekstazu na sada već dobro poznatom "Asimpra Stadionu" na kojem se piše istorija nordijskog fudbala.

U preostalom meču odigranom od 21.00 čas, Lester je odigrao nerešeno bez golova sa PSV-om. Bila je to jedna prilično tvrda utakmica, posle koje se definitivno ne može nagovestiti koji tim bi mogao da obezbedi prolazak u narednu fazu.

Video: ŠTA JE NA PROGRAMU ARENA SPORT: Pregledavanje za petak, 8. april 2022. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA