Gvardiola "skinuo kapu" Đokoviću pred derbi protiv Liverpula: "Radi najtežu stvar u sportu"

Trener Mančester Sitija poredio je rivalstvo velike trojke i odao počast našem asu, kao i Federeru i Nadalu

  • 0
Pep Gvardiola Printskrin: Youtube/@ManCityMEN

Trener Mančester Sitija, Pep Gvardiola uporedio je pred derbi protiv Liverpula, u kojem će možda biti određena i titula šampiona Engleske (nedelja u 17.30), rivlstvo između ova dva kluba sa onim koje u tenisu imaju Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Gvardiola je "skinuo kapu" Novaku, Rodžeru i Rafi za to što su konstantni dve decenije i ističe da je kostantnost najteža stvar u sportu, a kada je poredio rivalstvo koje njegov klub ima sa Liverpulom, ističe da je ono najjače u Premijer ligi i da će, kada ode u penziju, pamtiti rivalstvo sa ovim klubom kao najjače. Ipak, ističe da je i ono znatno kraće nego rivalstvo koje imaju

- Rivalstvo Nadala, Federera i Đokovića traje 20 godina, a kod nas je ovo rivalstvo pet godina. U fudbalu se situacija brže menja nego u drugim sportovima i uzastopni uspesi su mnogo teži. Ali za period dok sam ovde, najveće rivalstvo je sa Liverpulom, sigurno. Kada se budem penzionisao i igrao golf, sigurno ću se sećati Liverpula kao najvećeg rivala. Oni guraju jedni druge da budu bolji nego ostali i oni to znaju.

- To nam je potrebno u sportu, kao sportistima. Moji igrači to znaju. Nisam im ja to rekao, ali oni znaju koliko je Liverpul jak. Kada osvojite 100 poena, posle 98 poena treba vam neko da vas gura odozgo, kada se pogledate u ogledalu, da ih vidite iza sebe i kažete "o, tu su", i treba vam još jedan korak napred.

Još jednom se Pep dotakao velike trojke kada je pričao o borbi za titulu sa Liverpulom tokom konferencije.

- Liverpul želi dodatno da raste i siguran sam da žele da budu ovde još mnogo godina. Oba tima treba da dobiju priznanje za konstantnost tokom godina, oba su imala 4-5 godina i sve je otvoreno. To je najteža stvar u sportu, zato su Federer, Nadal i Đoković, kada su tu svakog dana 15 godina, to je samo da skinete kapu. Na to sam i ja ponosan, u ovom trenutku se borimo za titulu, pokušaćemo to da učinimo - zaključio je Pep Gvardiola.

Video: Najbolji na svetu se javio iz Monte Karla - spreman je: Nole opet šljaka!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA