≫ 

Piksi Italijanima: "Da sam na mestu Juventusa, dao bih 100 miliona za Milinković-Savića"

Ko će koga ako ne svoj svoga

  • 18
Sergej Milinković Savić, Dragan Stojković Piksi, Dušan Tadić, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi dao je veliki intervju za italijanske medije, za list "Gazzetta dello sport", u kojem je, pored ostalog, govorio o Sergeju Milinković Saviću, kojeg na leto, izvesno, čeka transferi iz Lacija.

Otud i znatiželja italijanskih novinara da čuju i od Piksija mišljenje o važnom igraču Orlova, a selektor Srbije je, naravno, imao samo reči hvale za SMS-a i poželeo ga svakom timu.

- Kada je on u pitanju prva misao koja mi pada napamet je kvalitet. Iako je visok 191 cm, on proizvodi magiju, igra petom, dribla u trku. Taj segment njegove igre me oduševljava, kao i jednostavnost koju demonstrira. Prvu stvar koju gledam kod igrača uvek je tehnika. Trčanje je ok, taktika isto, izdržljivost i ostalo, ali tehnička obučenost je prva stvar. Sergej jedan od onih igrača kome "daš loptu i čekaš da uradi nešto sa njom". Voli da preuzima inicijativu - hvali Piksi veznog igrača Lacija.

- Ako želite da pobeđujete, onda kupite igrača kao što je Milinković. Svake godine se o njemu priča na tržištu: Engleska, Španija, Francuska, Italija. On je uprkos tome ostao prizeman i sa obe noge je na zemlji. On voli Lacio, ali ko god da ga kupi biće mu lojalan, i mislim da bi bio odličan izbor za Juventus. Igra u Seriji A sedam godina, postiže golove i pobeđuje u Rimu, poznaje ligu. Mislim da bi se sjajno ukolpio kod Alegrija. Da sam na mestu Juventusa, potrošio bih 100 miliona - kaže Piksi.

Dragan Stojković Piksi, Budimpešta, Orlovi, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Nisu mu bila potrebna dodatna pitanja, biranim rečima pričao je o jednom od najboljih igrača Srbije.

- Navijači plaćaju da vide upravo igrače poput njega, zbog njega vredi kupiti kartu za utakmicu. Njegova tehnika je ono što ga čini posebnim, što privlači pažnju. On je igrač "boks tu boks" , daje golove i asistira. Jedinstven je. Kada govorimo o njemu i Vlahoviću, govorimo o dva igrača koji blistaju bez obzira na formu. Može da igra u bilo kom sistemu, sa ili bez plejmejkera. Milinković je veliki igrač, majstor, dok je Vlahović mašina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    9. april 2022 | 14:47

    Sto se finansija tice pokazao si se u C.Zvezdi. Zato sto si se "domacinski" ponasao prema tudjem novcu, bio si godinama na poternici. Upravo tako i savetujes klub iz Torina, predpostavljam za procenat?! Sve sto radis je zbog novca i za novac, skup je tvoj patriotizam.

  • Blefer

    9. april 2022 | 14:47

    Koja si ti namazotina samo Talijane nemozes ti da predjes on su Malo veci smekeri od tebe. Zaomi te je neces moci da se ogrebes.

  • ZEMUNAC

    9. april 2022 | 14:37

    MALI SI TI TRENER ZA TAKO VELIKI KLUB!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA