Čelsi i Totenhem ubedljivi u gostima, Arsenal poražen na domaćem terenu

Zanimljiv dan u Premijer ligi

  • 0
Čelsi Foto: Tanjug / AP

Subotnji program 32. kola Premijer lige doneo je nekoliko zanimljivih rezultata, a favoriti su imali polovičan učinak. Čelsi i Totenhem su slavili na gostujućim terenima, Arsenal je poražen kod kuće, Lids je osvojio bitna tri boda, a Mančester junajted je poražen od Evertona u prvom meču dana.

Čelsi je na dominantan način "izlečio rane" iz prethodnih sedam dana, kada su na svom stadionu poraženi od Brentforda (1:4) i Real Madrida (1:3), pa su danas rezultatom 6:0 savladali u gostima Sautempton. Već nakon 31 minuta igre Čelsi je postigao četiriri gola, a konačan rezultat postavljen je u 54. minutu. Timo Verner i Mejson Maunt su postigli po dva pogotka, dok su Kai Haverc i Markos Alonso po jedanput zatresli mrežu "svetaca".

Arsenal je na domaćem terenu poražen od Brajtona rezultatom 2:1, pa je tako sebi zakomplikovao situaciju u borbi za Ligu šampiona. Strelci za Brajton bili su Leandro Trosar u 29. minutu i Enok Mvepu u 66. minutu, dok je utešni pogodak za ekipu Mikela Artete postigao MartinEdegar u 89. minutu.

Totenhem Foto: Tanjug / AP

Kiks Arsenala iskoristio je najveći rival ekipe sa "Emirejtsa" - Totenhem. Ekipa Antonija Kontea ubedljivo je savladala Aston Vilu na gostujućem terenu rezultatom 4:0, uz het-trik sjajnog Hjon-Ming Sona. Uz njega strelac za "pevce" bio je još Dejan Kuluševski.

Lids je upisao tri boda na gostovanju protiv Votforda (3:0), pa su tim trijumfom dodatno pobegli od opasne zone, dok su Votford ostavili na 22 boda i na pretposlednjem mestu Premijer lige. Strelci su bili Rafinja, Rodrigo i Džek Herison.

U prvom meču dana Everton je minimalnim rezultatom savladao Mančester junajted.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Godine su samo broj, a on u nozi i dalje ima top: Bole Janković dao neviđenu golčinu iz slobodnjaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA