≫ 

Katanija odlazi u istoriju: Klub gde je Čolo počeo trenersku karijeru se ugasio i proglasio bankrot

Slonovi će morati da rade sve od starta

  • 2
FK Katanija Foto: Pacific Press / ddp USA / Profimedia

Oni koji duboko vole italijanski fudbal, sigurno će biti tužni zbog vesti da je još jedan klub ugašen zbog finansijskih problema. I to ne bilo koji, nego Katanija koja se do danas mučila da preživi u dugovima, ali je na kraju ipak poklekla i biće izbačena iz Serije C.

Ovo je veliki udarac sicilijanski fudbal. Katanija je drugi klub sa ovog ostrva koji je igrao u Seriji A, a koji je u poslednjih par godina proglasio bankrot. Pre nešto više od dve godine je istu stvar učinio Palermo, pa je morao da menja ime, grb i dobio je novi registracioni broj. Sada isti put čeka Kataniju.

- Sa velikim bolom moram da potvrdim da je klub proglasio banktrom i da ne može da nastavi sa takmičenjem u Seriji C. Ovo je situacija sa kojom, kao predsednik Lige, nikad nisam želeo da se suočavam. U ovoj završnoj fazi izneti su neki potpuno besmisleni predlozi koji su doveli do najneprijatnijih zaključaka - rekao je predsednik Serije C, Frančesko Đireli.

Još u decembru je Katanija objavila bankrot, ali joj je ipak bilo dozvoljeno da nastavi sa takmičenjem u nadi da će pojaviti neko ko će je spasiti gorućih problema. Kupac se nije pojavio, pa je tako došao kraj puta za Slonove.

Katanija je u Seriji A poslednji put igrala u sezoni 2013/14, a samo sezonu kasnije je izbačena u drugi rang zbog nameštanja utakmica. Od tada je igrala uglavnom u nižim rangovima, sada je neće biti ni tu, barem neko vreme.

Slonove je jedne sezone vodio i naš Siniša Mihajlović, dok je Dijego Simeone svoju trenersku karijeru započeo baš na stadionu "Anđelo Masimino".

Video: Tadić: Drago mi je što se Eriksen vratio na teren i što ćemo igrati jedan protiv drugog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milovan

    10. april 2022 | 11:12

    To je valjda sledece i za uljeze u Srbiju bio bi praznik kod nas Srba🇷🇸🙏👍

  • BralE

    10. april 2022 | 08:27

    Sicilija… Sve rečeno…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA