≫ 

Nova velika trojka srpskog fudbala: Tadić za pobedu, Mitar za pobedu, Vlahović za pobedu!

Oni su Piksi, Dejo i Mijat našeg vremena

  • 6
Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić i Dušan Vlahović Foto: AP/Tanjug, Shutterstock

Počelo je da se podrazumeva. Nikog više ni ne tangira kada zasvetli crvena tačkica na lajvskoru u ravni sa mečom Fulama. Zna se: Mitrović ga je dao. Ako i nije u tom momentu, daće ga - samo je pitanje vremena.

Srpski napadač pogađa kao nikada u životu što je pogađao, sve što šutne završi u mreži: levom nogom, desnom, glavom. Kazneni prostor je njegovo carstvo. Tu mu nema ravnog.

Statistika mu je brutalna, govori više od svakog opisa njegove igre - 38 golova i 7 asistencija.

Aleksandar Mitrović Foto: Shutterstock

U senci Mitrovića, vremenom, kako je sezona odmicala još dve srpske ale su se razgoropadile, i sa njima je isto kao i sa golgeterom Fulama: daće gol, daće dva gola, upisaće asistenciju, pogodiće za pobedu. I tako iz kola u kolo.

Ovaj fudbalski vikend bio je posebno berićetan za svu trojicu, neobičan i nesvakidašnji, pečat na sve što rade, jer su, osim sjajnog individualnog učinka, direktno zaslužni za pobede Fulama, Ajaksa i Juventusa. 

Mitrovićev gol je presudio u Midlzbrou (1:0), Tadićeva asistencija i gol Sparti (2:1), a Vlahovićeva snalažljivost pred golom donela je juventusu trijumf u Kaljariju 2:1.

Statistika potonje dvojice jednako je impresivna kao i Mitrovićeva, značajnija utoliko što sve to rade u elitnoj konkurenciji.

Dušan Tadić - 12 golova, 17 asistencija.

Dušan Vlahović - 22 gola i 3 asistencije.

Nekada su to bili Piksi, Dejo i Mijat, tri asa čije će majstorstvo ostati zauvek nedokučivo najboljima koji dolaze, i onima koji su tu, ali kada govorimo o toj velikoj trojci svog vremena, moramo biti pošteni prema ovim momcima pa reći da imamo novu veliku trojku srpskog fudbala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • au

    10. april 2022 | 10:43

    nemojte da ih poredite, nisu im ni do kolena

  • DA SE ZNA

    10. april 2022 | 11:03

    TADIC ,MITROVIC ,VLAHOVIC TRI MUSKETARA , PARTIZANOVCI !

  • FANTOM

    10. april 2022 | 11:29

    Opet Srbi bi da žive u prošlosti, karma je čudo. Mijat, Deki i Dejo su igrali za JUGOSLAVIJU ne za Srbiju. Republiku Srbiju su predstavljali igrači iz druge lige Jugoslavije kojih je bilo četiri i iz te lige se birala fudbalska ekipa za OI. Ovi momci su Srbi i igraju za svoju državnu reprezentaciju SRBIJU. Mijatović i Savićević su Crnogorci i niksda nisu branili boje Srbije. Koji su dometi Tadića, Mitrovića i Vlahovića vremena ima još pred njima. Mitrović najbolji strelac u istoriji Jugoslavije i Srbije, malo li je. Tadić kapiten Ajaksa ( kao nekada pokojni Vasović sa dve titule Evropskog šampionata) i najbolji asistent a Vlahović u Juventusu i najbolji strelac Italije u ovom šampionatu. Njihova vrednost na tržištu četvorostruko iznad vrednosti koju su imali Mitar, Deki i Dejo. Još nešto za tebe poznavaoče fudbala. Od Mitra, Vlahovića i Tadića i njihovih igara zavisi krajnji rezultat ekipe za koju igraju. Mijat, Deki i Dejo su igrali u ekipama gde nisu bili vedete već neki mnogo bolji igrači , da ne nabrajam ima ih dosta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA