≫ 

Ovakve utakmice (od)vraćaju publiku: Spartak i Kolubara igrali za dušu navijača

Svako ko je pogledao utakmicu Spartak - Kolubara i sumnjičavo klimao glavom da nešto "smrdi", mogao je u najgorem slučaju da zaključi da su golovi "padali" kao posledica pomalo nezainteresovanih defanziva oba tima, konfuznih i nesigurnih reakcija u kritičnim zonama. Dešava se, koncentracija jednostavno nije bila na željenom nivou. Pojedini igrači baš nisu imali svoj dan

  • 4
Kolubara Foto: Youtube/Superliga

Fudbaleri Spartaka i Kolubare odigrali su jedan od najatraktivnijih mečeva sezone, za dušu publike, koje, istina, jedva da je i bilo. Spuštenih gardova, lišeni rezultatskog imperativa jer su izgubili šanse za doigravanjem, priuštili su malobrojnim navijačima meč za pamćenje - garniran sa sedam golova.

Dodajmo i to da je, kladioničarskim žargonom rečeno, utakmica došla iz "dvojke u keca", što, mnogi već to znaju, znači da su gosti vodili na poluvremenu a domaći preokrenuli i pobedili na kraju, što je deo javnosti navelo na pomisao da u subotu na gradskom stadionu u Subotici nije bilo baš sve u duhu fer-pleja.

Ali, to su samo zli jezici. Spekulacije. Pretpostavke.

Svako ko je pogledao utakmicu i sumnjičavo klimao glavom da tu nešto "smrdi", mogao je u najgorem slučaju da zaključi da su golovi "padali" kao posledica pomalo nezainteresovanih defanziva oba tima, konfuznih i nesigurnih reakcija u kritičnim zonama. Dešava se, koncentracija jednostavno nije bila na željenom nivou. Pojedini igrači baš nisu imali svoj dan.

Na primer, kao fudbaler Kolubare, igrač sa brojem 3 Radovanović, koji je neposredno pre izjednačenja domaćih najpre "ispao" u pokušaju da blokira asistenciju, a onda se uhvatio za glavu u neverici umesto da pokuša da stigne što se stići može. Kao da je naslutio gol koji je i usledio.

Bilo je neobičnih situacija i u režiji igrača Spartaka.

U tom smislu prednjačio je golman Miša Dubljanić kome "na dušu" idu dva pogotka gostiju. Onaj prvi kada je "zaplivao" posle kornera, pa bio kažnjen, i drugi u drugom poluvremenu kada je udarac glavom odbio od sebe pravo do napadača gostiju, a onda prilično nesigurno reagovao, ušeprtljao se i bio matiran na mlak udarac fudbalera Kolubare.

Ova krajnje uzbudljiva utakmica nije mogla biti završena drugačije nego još jednim potezom koji nimalo ne odskače od većine golova postignutih do tada. Tošeski je imao poslednju reč, i sebe je proziveo u junaka utakmice. "Kiflu" koju ej uputio ka golu Dubljanića bila je toliko savršena i neočekivana, upućena u golmanovu stranu, da je takav izbor Dubljanića zatekao potpuno nespremnog i ostavio ga u čudu - za konačnih 4:3.

Pomenimo na kraju da su i sudije prigrabile deo "slave" sa ove utakmice, pošto je Spartaku suđen penal posle VAR provere, mada niko živ ne zna zbog čega, o čemu je psole meča govorio i trener gostiju Dejan Đurđević.

Ovakve predstave vraćaju publiku na stadione...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M-78

    10. april 2022 | 12:53

    Štela....

  • Mare

    10. april 2022 | 15:31

    Ovako izgleda svaka utakmica Partizana u nasoj ligi... a onda dodje mocna Flora i Samrok trener ne zna gde je..

  • Jagodinac

    10. april 2022 | 16:42

    Spartak se često spominje u čudnim mečevima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA