≫ 

Siti i Liverpul odigrali neverovatan meč, sve je otvoreno u borbi za titulu Premijer lige

Atomski fudbal na "Etihadu"

  • 0
Mančester siti - Liverpul Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Mančester sitija i Liverpula remizirali su rezultatom 2:2 u meču 32. kola Premijer lige.

Izuzetan meč viđen je na "Etihadu". Od prvog minuta meč je igran u visokom tempu. Ređali su se napadi jednih i drugih, a nisu izostale ni velike šanse, pa ni golovi.

Sve je počelo već u petom minutu, kada je Kevin de Brujne matirao Alisona. Golu je prethodio odličan kontranapad domaćih, nakon kog se Rahim Sterling našao u stopostotnoj prilici, ali je njegov udarac odbranio Alison. Nastavio se napad Sitija, "redsi" su napravili faul, koji su domaći brzo izveli, a Belgijanac je uputio udarac sa oko 18 metara, koji je zakačio Džoela Matipa i promenio pravac lopte za toliko da ona matira golmana Liverpula.

Nije dugo trebalo Liverpulu da odgovori, samo osam minuta. Andre Robertson je uputio veoma dobar centaršut sa leve strane na drugu stativu, gde se našao Trent Aleksander-Arnold koji je vratio loptu na peterac, a tamo je Diogo Žota bio siguran i poravnao rezultat. Već posle prvih 13 minuta dobili smo nagoveštaj kako će utakmica izgledati.

Usledilo je malo zatišje, ali samo kada su u pitanju velike prilike. Narednu izglednu šansu da promeni rezultat imao je Kevin de Brujne čiji je udarac u 30. minutu završio tik pored stative Alisonovog gola. To je bila samo naznaka onoga što će se desiti samo šest minuta kasnije.

Nakon kornera koji je izveo De Brujne intervenisao je Džoel Matip, ali tek toliko da se lopta odbije do Žoao Kansela u opasnoj zoni. Portugalac je uputio centaršut sa leve strane, a upravo Matip je "zaspao" u pokušaju ofsajd zamke, što je iskoristio Gabrijel Žezus i zatresao mrežu Alisona.

Dosta problema u prvom poluvremenu imao je Liverpul zbog visoko postavljene odbrane. Pogotovo je problematična bila desna strana gde se nalazio Trent Aleksander-Arnold, koji je često kasnio i dozvoljavao Kanselu da mu se ubacuje iza leđa.

Samo što je počelo drugo poluvreme, nije prošao ni čitav minut, a Sadio Mane je poravnao na 2:2. Dobio je Senegalac sjajnu loptu u prostor od Mohameda Salaha, a on je odreagovao na vrhunski način i iz prvog dodira sa loptom matirao Alisona. U tom trenutku nikako nije delovalo da će to ostati i krajnji rezultat meča.

Samo šest minuta nakon drugog gola Liverpula malo je falilo da "redsi" postignu i treći. Salah je poslao loptu za Žotu na sličan način kao i Maneu, ali je Portugalac daleko slabije reagovao od svog kolege, pa je Ederson uspeo da odbrani taj udarac.

Nije se dugo čekalo na odgovor Mančester sitija. Iako u prvih 15 minuta drugog dela igre "građani" nisu imali šut ka golu Alisonu, u 61. minutu je Gabrijel Žezus imao veliku priliku da i po treći put dovede svoju ekipu u prednost. Odlično se Brazilac izborio za poziciju za šut, lopta je prošla pored Alisona, ali ne i pored Van Dajka koji je intervenisao ispred gol linije i sprečio brazilskog napadača da po drugi put zatrese mrežu Liverpula.

U 63. minutu Rahim Sterling je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda. De Brujne je poslao loptu u prostor za brzonogog Engleza koji je pobegao odbrani Liverpula, savladao Alisona, ali je nakon konsultacije sa VAR-om sudija Entoni Tejlor poništio taj pogodak.

Rahim Sterling, Mančester siti - Liverpul Foto: Tanjug / AP

Kao što je to bio slučaj i u ranijem delu meča, nakon šanse na jednoj strani, usledila je odmah prilika i na drugoj strani. Salah je ušao u odličnu priliku, sa desne strane je ulazio ka srcu šesnaesterca, šutirao sa svoje omiljene pozicije, ali je Laport izblokirao njegov udarac tačno toliko da lopta završi pored stative.

Samo minut nakon Salahove šanse u dobroj situaciji se našao Gabrijel Žezus, ali je odreagovao sebično i umesto da vrati loptu u šesnaest metara gde je imao dvojicu saigrača, odlučio je da pokuša iz mrtvog ugla i pogodio je samo spoljni deo Alisonove mreže.

Usledilo je zatišje, sve do 90. minuta. U poslednjih četiri minuta meča viđene su dve šanse, i oba puta je u centru pažnje bio Rijad Marez. Alžirac je prvo na isteku regularnih 90 minuta iz slobodnog udarca pogodio stativu, dok je u poslednjim sekundama meča iz izgledne pozicije želeo da lobuje Alisona, ali je lopta otišla daleko preko gola.

Na kraju ovog meča nezadovoljni mogu biti i jedni i drugi, pre svega zbog neiskorišćenih prilika. Ipak, nerešeni rezultat za nijansu više odgovara fudbalerima Pepa Gvardiole jer su zadržali prvu poziciju i bod prednosti u odnosu na Liverpul uoči poslednjih sedam mečeva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Klopov dvojnik napravio haos: Pevao s navijačima Engleske pred meč s Nemcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA