≫ 

Saša Ilić rastužio Grobare pred plej-of: (K)VAR na Brdu kumovao kiksu Partizana, Stanojević besneo!

Partizan prosuo bodove protiv Čukaričkog, sudija Simović zažmurio na crveni karton Kovačevića

FK Partizan, FK Čukarički Foto: FK Partizan/Sandić foto

Četvrti remi Partizana u tekćloj sezoni, ovoga puta sa Čukaričkim – 0:0, značajno je otežao crno-belima poziciju pred početak plej-ofa Superlige Srbije, jer ih je pred večiti derbi, koji se igra narednog vikenda, udaljio dva boda od Crvene zvezde. Crno-beli su bili bolji rival od tima Saše Ilića u prvom delu meča, kada su previdom glavnog sudije Novaka Simovića i oštećeni, jer nije isključen igrač domaćina Kovačevič, iako je srušio Rikarda kao poslednji igrač odbrane, no, nastavak nije bio tako ubedljiv, pa su u zao čas bodovi ostali na Banovom brdu.

Za razliku od jesenjeg duela u Humskoj, gde su timovi bili igrački, u najmanju ruku pavnopravni i presudilo je samo Partizanovo takmičasrko iskustvo, meč na Banovom brdu je u prvih 45 minuta imao potpuno drugačije obrise. Crno-beli su sve vreme dominirali, bili bolji tim, imali bar osam situacija pred golom domaćina, od kojih su neke bile kolosalne, no, nisu uspeli da pogode mrežu.

Podatak da ekipa Saše Ilića u prvom delu nije uputila nijedan udarac ka golmanu Nemanji Stevanoviću, a retko je prelazila i na polovinu gostiju, možda i najbolje oslikava stanje na terenu, koje Stanojevićev tim ipak nije materijalizovao.

FK Partizan - FK Čukarički Foto: MN Press

Partizan je bolje ušao u meč, odmah se nametnuo kao agresivniji takmac na svakom delu terena, uzeo posed lopte u svoje ruke i pokušao da što pre stigne do vođstva koje bi u velikoj meri skinulo pritisak sa ekipe i omogućilo mirniji nastavak.

Mogli su crno-beli do cilja već u prvih pet minuta, prvo preko Meniga, koji je posle malog karambola došao do lopte u kaznemom prostoru, ali je, umesto da proigra Natha, izabrao loše rešenje i šutirao slabijom nogom u spoljašnji deo mreže. Već u sledećem napadu Rikardo je propustio zicer, pošto je posle sjajnog pasa Saše Zdjelara fintom izbacio Kovačevića, međutim, lopta mu je malo pobegla, pa je završni udarac okrznuo stativu i završio u gol-autu.

Dobar pokušaj je imao i Slobodan Urošević, pošto su crno-beli dobro izveli aut na desnoj strani terena, brzo promenili stranu, gde je levi bek na pas Jojića ostao usamljen i gađao malo iznad prečke Mićovića, koji je pružio koliko je dug i imao sreće da lopta ne ide u metu.

Sve je do tada bilo čisto, a onda je ofanizivu Partizana je u dobroj meri “ukočio” i sudija Novak Simović u 12. minutu, procenom koja će narednih dana sigurno biti predmet analiza. Oduzeli su crno-beli Čukaričkom loptu na sredini terena, Terzić je “izbacio” Rikarda koji je već u prva tri koraka umakao dva metra Kovačeviću, pa je defanzivcu domaćina ostalo samo da ga saplete i to kao poslednji igrač odbrane.

Simović je, umesto belodanog isključenja, dodelio samo žuti karton mladom fudbaleru, a izostala je i reakcija VAR sobe i sudije Ivkovića, posle koga su počeli veliki protesti igrača, ali i klupe tima iz Humske.

Kada su se strasti malo smirile, Partizan je nastavio u istom stilu i već u 18. mkinutu propustio još jedan zicer. Ovoga puta je Natho “sakrio” pas za Jojića, koji je šutirao onako kako je i igrao celo poluvreme – sporo i ležerno, dovoljno da defanzivci Čukaričkog reaguju i blokiraju pokušaj, iako se vezista nalazio na nekoliko metara od gola.

Jojić je pokušao da se ispravi dobrim udarcem sa distance nekoliko minuta kasnije i tada su crno-beli ušli u seriju kornera koja nije donela ozbiljniji pokušaj. Ipak, mnogo bolju situaciju su crno-beli propustili na isteku pola časa igre, kada je Natho, umesto da šutira direktno na gol iz slobodnog udarca, prevario "Brđane" i odigrao pas za Meniga pored “živog zida”, ali je udarac usamljenog Holanđanina srećno izblokirao Ndiaje.

Poslednju priliku u prvom delu Partizan je imao minut pre odlaska na odmor, kada je golman Mićović sprečio Rikarda da ga matira, pošto je pre toga dobio dobru loptu iz veznog reda.

FK Partizan, FK Čukarički Foto: FK Partizan/Sandić foto

Na početku nastavka – Čukarički daleko bolji, konkretniji nego u prvih 45 minuta. Ta mini ofanziva domaćinu je donela preimućstvo na terenu, na polovini crno-belih i dve velike prilike u prvih desetak minuta.

Prvo već u 47. minutu kada je posle povratnog pasa i slabijeg udarca Ndiajea sa 12, 13 metara, lopta došla do Lukića, koji je fintom izbacio Miljkovića, ali je Miletić izblokirao udarac u poslednji čas i spasao viđen gol.

Druga situacija je bila još opasnije za goste, jer je Ndiaje iz naizgled teške pozicije izuzetno šutirao i pogodio – prečku sa 25 metara. Uspeo je Partizan da se stabilizuje posle toga, ali je bilo očito da nije bio ni opasan, ni konkretan kao u prvom delu. Imali su crno-beli u tom periodu dva solidna pokušaja, preko Jojića sa distance i Rikarda, posle centaršuta Meniga, no, oba su bila daleko od mreže Mićovića.

Kada je postalo jasno da mu tim ima jalovu inicijativu, Stanojević je probao sa izmenama, poslavši na teren Jovića, Markovića i Živkovića (umesto Terzića, Natha i Miljkovića), ne bi li dobio konkretnija rešenja u poslednjoj trećini i bolje centrašuteve. Međutim, nije to išlo tako glatko, nikako gosti nisu uspeli da vrate ritam iz prvog dela, iako su imali veći posed i bili više na polovini Čukaričkog.

Video: Rikardo baš nije imao sreće na Brdu: Posle stative, pogodio i prečku

Utisak je da su domaćini daleko lakše rešavali opasne situacije pred svojim golom, da bi u samoj završnici odolevali pritisku gostiju, koji se pojačavao usled rezultata koji Partizanu nije odgovarao, kritični su za tim Saše Ilića bili poslednjih desetak minuta, u kojima su dve velike prilike propustili Rikardo, čiji udarac glavom je završio preko prečke, dok je put Meniga sa 25 metara, koji je išao pod prečku, sjajno odbranio golman Mićović.

FK Partizan - FK Čukarički Foto: MN Press

Imao je Partizan i veliku priliku u petominutnoj nadoknadi vremena kada je Marko Živković upustio centaršut, koji je Rikardo dobro zahvatio, no, nije se golman Mićović dao prevariti, sačuvavši remi svom timu.

Video: TSC povratio vođstvo posle haosa pred golom Voždovca: Prečka, stativa, odbrana, kapitulacija Krunića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mićo

    10. april 2022 | 19:56

    Šou majke mi. Čuka se sklanja a ovi ne znaju da daju gol !

  • NALE

    10. april 2022 | 21:04

    Produzio 5 igralo de skoro 8 min i opet malo 🤣🤣🤣🤣

  • Popaj

    10. april 2022 | 19:14

    Sklanjalica na djelu na Banovom brdu,, Čukaricki bez odbrane igra kakva je ovo smejurija sačuvaj boze,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA