≫ 

Stanojević "zagrmeo" posle Čuke: "Zvezda ima podršku na svim nivoima, ne možemo da dobijemo svih 30 utakmica"

Trener Partizana indirektno se dotakao i sudije Novaka Simovića

  • 93
Aleksandar Stanojević Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Fudbaleri Partizana odigrali su 0:0 protiv ekipe Čukaričkog u poslednjem kolu ligaškog dela šampionata Superlige Srbije. Samim tim, crno-beli sada zaostaju dva boda za Zvezdom u trci za titulu i na meču protiv večitog rivala narednog vikenda imaće imperativ pobede.

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević nije mnogo kritikovao svoje momke zbog ovog rezultata, rekavši da su odigrali sjajnu utakmicu.

- Rezultat 0:0 nije dobar za nas, imali smo dosta dobrih šansi, kontrolisali smo utakmicu. Mislim da smo bili konkretniji prvo poluvreme, Čukarički je odlična ekipa, nije lako stvarati šanse. Nisu nas mnogo ugrožvali, imali su jedan šut Endiajea. Odigrali su izvanrednu utakmicu, nemam šta da kažem momcima, žao mi je što nismo pobedili. Prošli put je bila egal utakmica, pa smo pobedili, sada smo ispustili pobedu. Čestitke Čukaričkom na fer igri i takmičarskom duhu. Meni je važno da smo u trci za titulu, da se što više držimo, borimo se i dalje, ne odustajemo.

Pomenuo je i situaciju iz prvog poluvremena kada je Novak Simović propustio da pokaže crveni karton Kovačeviću zbog starta nad Rikardom, pošto je bio poslednji igrač odbrane.

- Ne možemo sto šansi da stvorimo, ne igramo protiv drugoligaša, Čukarički je izvanredna ekipa. Mi smo i drugo poluvreme imali bočne lopte, šut Meniga, nismo bili tako dominantni, ali nije normalno da budete toliko superiorni. Pogledajte šanse, imate Menigovu, Rikardovu, bilo je dosta situacija, ali tako gledate, prirodno je da imate u nekom trenutku nervozu, jer u Srbiji morate sve utakmice da pobedite, da ne odigrate nerešeno protiv trećeplasirane ekipe. Imamo situaciju da li je bio crveni karton, to me ne pitate, da li je bio u 5. minutu. Ne znamo da li je bio, te stvari utiču na rezultat, prvenstvo i to nam se više puta dešava. Ne mogu da pričam o tome, da svaki put pričam istu priču.

Nije mnogo želeo da širi Stanojević priču o nekim drugim detaljima. Rekao je da će sve sumirati kada tome dođe vreme, na kraju prvenstva.

- Ne znam stvarno, pričaćemo na kraju prvenstva, mislim da sada nema potrebe pričati o tome. Pratimo ono što su ljudi odlučili o tome.

Međutim, trener Partizana je na kraju "zagrmeo". Pitao se zašto nije pokazan crveni karton, a isto tako je ukazao i na neke druge sudijske greške. Kaže da je nemoguće da njegov tim dobije baš svih 30 utakmica u jesenjem delu sezone.

- Videćemo šta je i kako je. Idemo utakmicu po utakmicu. Igrali smo tešku utakmicu sa Čukaričkim ovde. Svako ko igra sa njim, ne može da očekuje da pobedi. I Zvezda je imala egal utakmicu do crvenog kartona, kada je utakmica krenula u drugom pravcu. Teško ih je pobediti. Šta znači u nezgodno vreme? Mi smo u konkurenciji sa Zvezdom što duže. Ranije je bilo da smo otpali u prvoj polovini, sada dajemo svoj maksimum. Borimo se protiv ekipe, pored institucije koja radi sve da pobedi. Mi smo klub koji hoće na sportski način da dođe do svega ovoga. Mnogo je teško pobeđivati sve utakmice. Imate razne situacije koje se dešavaju. Navijači moraju da nas podrže, da nije lako raditi sve ovo. Činjenice su vrlo vidljive svima ovde, a možete površno i paušalno da pričate. Da li je bio crveni karton, penal, faul pre gola, da li je radio VAR? Nismo ekipa da pored toga pobedimo sve utakmice. Mi smo pobedili samo u 25 ili 26 utakmica. Nismo došli do toga da pobedimo svih 30 utakmica, ne sa saplitanjima u drugog dela. Nastupilo je čuveno proleće, gde se svašta izdešavalo. Očekujete podršku, da li je imate ili je nemate. Mi radimo pošteno, sportski, nadamo se da će biti sportska priča. Nije lako boriti se sa ovako moćnom Zvezdom i institucijom na svim nivoima, od igračkog kadra, do podrške na svim nivoima. Mi se ne predajemo. Srećni smo što smo deo ovog kluba, čiste, prave priče i zato sam ponosan na svoje igrače i nadam se da ćemo se izboriti sa svim ovim. Idemo do koske.

Video: Da li je igraču Čuke oprošten crveni karton? Stanojević besneo zbog odluke sudije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toza

    10. april 2022 | 21:46

    Imala je Zvezda i 5 bodova manje tada je sve ok a sada 2 više a ti se zapitaj što je tako ti si vratio penzionere u tim nije ih Zvezda dovela glavni krivac si lično ti nema drugog krivca

  • Raca

    10. april 2022 | 21:44

    Šta je bre Zvezda kriva što ne možete da date gol čoveče .

  • Bhm

    10. april 2022 | 21:55

    Ovo je već za ozbiljnu dijagnozu.Ovo je opsesija ili najbezobzirnije i naivnije vađenje na konto nekog drugog a ovome je to Crvena Zvezda.Čovek treba da potrazi strucnu pomoć.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA