Dinamo u Zagrebu igra prijateljski meč sa imenjakom iz Ukrajine: Žele da pošalju poruku mira

Susret na Maksimiru biće odigran 28. aprila u 18.00 časova

  • 7
navijači dinama sa ukrajinsim zastavama Foto: Tanjug/Ap

Jedan od najvećih fudbalskih klubova iz Ukrajine, Dinamo iz Kijeva odlučio je da odigra prijateljsku utakmicu u Zagrebu sa svojim imenjakom. Termin je zakazan za 28. april od 18.00 časova i već je privukao veliku pažnju ne samo regionalne, već i evropske javnosti.

Susret je nazvan "Utakmicom mira", a sav prihod od kupljenih ulaznica i donacija biće prosleđen kao humanitarna pomoć za ljude u Ukrajini u kojoj je trenutno stanje nemira. Ovo nije prvi susret koji ukrajinski klubovi igraju širom Evrope, pošto su igrači Šahtjora za vikend gostovali u Pireju protiv Olimpijakosa u meču koji su najvatrenije pristalice grčkog kluba bojkotovale.

Pre Zagreba, Dinamo iz Kijeva će gostovati Legiji u Varšavi, igraće sa Galatasarajem u Istanbulu, Steauom u Bukureštu i Borusijom u Dortmundu.

Podsetimo, klub iz Zagreba je već pomagao ukrajinskim klubovima tako što je prihvatio na sebe smeštaj dece iz mlađih kategorija Dinama i Šahtjora. Oni su bili smešteni u sklopu klupskog hotela, pre nego što su prosleđeni dalje u smeštaj za izbeglice.

Modri su im uz to obezbedili opremu i mesto za trening.

Video: Štoper Zvezde o potencijalnom žrebu sa Dinamom: Ko god dođe, biće spektakl

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA