Zvezda "živi" svoje najavljeno proleće, u nikad boljoj formi čekaju Partizan

Crveno-beli su vezali 11 pobeda u prvenstvu u Kupu na isto toliko mečeva, uz napomenu da su Nišlije dobili posle penala

  • 17
FK Crvena zvezda, FK Kolubara Foto: MN Press

S razlogom je Crvena zvezda početkom februara najavljivala to čuveno "Zvezdino proleće", organizovan je i spektakl za navijače na severnoj tribini pred otvaranje drugog dela sezone, dok je trener crveno-belih u najavi meča sa Čukaričkim poručio da je za njegovu ekipu svaki duel kao finale.

A srpski šampion za sada ta finala odlično igra jer su od starta prolećnog dela šampionata, ne računajući dvomeč u Evropi sa Rendžersom, vezali čak 11 pobeda - uz neverovatnu gol razliku 33:4.

Otvorila je Zvezda drugi deo sezone trijumfom nad Čukaričkim (3:0), da bi već u narednom meču zabrinuli svoje navijače remijem sa Radničkim iz Niša u Kupu (0:0). Doduše, crveno-beli su dobili utakmicu na penale.

U narednom kolu je "pao" i Proleter (2:1), da bi četa Dejana Stankovića vezala četiri utakmice bez primljenog gola - uključujući i derbi. Metalac je u Gornjem Milanovicu sredinom marta takođe namučio Zvezdu koja je posle preokreta slavila sa 2:1, a onda su Kolubara, dva Radnička i TSC u Kupu "oduvani" sa terena.

- Biće teško ostvariti svih 16 pobeda, ali nije nemoguće. Tako ćemo se spremati, kao što sam rekao na našem okupljanju i svaki dan smo o tome pričali I na takav način smo se i pripremali. Odradili smo jedne od najboljih priprema od kada sam u klubu, sa tog aspekta su momci dvesta posto spremni i u glavi I fizički, tako da će svaka utakmica biti spremana posebno I svaka će biti kao da je finale, jer mi nemamo šta da izgubimo - rekao je Stanković u najavi tog Zvezdinog proleća.

Ono što je Zvezdi uspelo tokom dosadašnjeg dela prolećne sezone jeste to da "istope" pet bodova viška koje je imao Partizan, dok pred plej-of i večiti derbi u subotu (18.00) sada imaju dva boda više.

Crveno-beli su u velikom naletu i moćno deluju na terenu, uz to je i psihološki momenat na njihovoj strani, te otuda ne čudi što je srpski šampion favorit u 167. večitom derbiju. Kada su morali da dobiju, to su i učinili krajem februara (2:0). Sada im je i remi dovoljan da jednom rukom prigrle šampionski pehar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kralj

    12. april 2022 | 17:48

    Pa nakon Skandaloznog prvog dela Konacno se igra Posteno i cudna stvar cim je postenje u prvom Planu ondmah se vidi razlika u Kvalitetu.

  • Grobari

    12. april 2022 | 18:31

    ZIVI, NA VELIKIM PREVARAMA I KRADAMA!!!

  • franjo

    12. april 2022 | 19:55

    u humskoj 1 je takodje novo prolece menjamo ime u NK Susjed komsije evropskog i svetskog sampiona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA