≫ 

Čudo kakvo se ne pamti: Srpske fudbalerke ispisale istoriju, kvota na njihovu pobedu bila 46!

Koliko je ovo veliki uspeh govori činjenica da su svetske kladionice pred ovaj meč davale samo 2,2% šanse za trijumf naših devojaka protiv Nemačke

  • 6
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

I nemoguće je postalo moguće! Ženska fudbalska reprezentacija Srbije uspela je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo da na domaćem terenu savlada višestrukog pobednika Mundijala i Evropskih prvenstava, reprezentaciju Nemačke! Koliki je ovo uspeh govori činjenica da su Nemice pre ovog kola primile samo dva gola i dobile svih sedam utakmica. Ali ovu danas nisu mogle - 3:2 (1:0).

Samim tim, naše devojke došle su na korak do plasmana u baraž za plasman na prvenstvo sveta, pošto je teško za poverovati da će Nemice u poslednja dva meča oba puta kiksnuti. Srbija je od samog starta hrabro ušla u današnji meč, igrala visoki presing i samim tim iznenadila rivalke koje su u uvodnim minutima morale čvrsto da se brane.

Daleko od toga da su i Nemice bile bezopsane, pokazale su zašto su jedna od najjačih reprezentacija sveta, ali su naše devojke ipak imale više staloženosti da u 36. minutu stignu do vodećeg kola preko Alegre Poljak. Sačekala je centaršut na drugoj stativi i onda je glavom matirala Merle Froms za veliku radost u Staroj Pazovi.

Već na početku drugog poluvremena viđen je još jedan šok za Nemice! U 49. minutu je Jovana Damnjanović nagovestila senzaciju, ali je Šilerova u 60. minutu ipak rešila da unese dodatnu dramu u ovaj susret.

Srbija se ipak nije predavala, već je preko Damnjanovićeve u 69. minutu ponovo došla do dva gola prednosti, a kada je Vasmut u drugom minutu nadoknade smanjila na 3:2, više nije bilo vremena za kompletan preokret Nemica. Naše devojke mogle su da se raduju, a kako i ne, kada je ovo jedna od najvećih pobeda naše selekcije ikada.

Posao još nije gotov. Srbija je trenutno drugoplasirana u grupi sa 18 poena iz osam utakmica, ali trećeplasirani Portugal ima 13 bodova uz meč manje. Portugal do kraja igra sa Bugarskom i Turskom kod kuće, te Srbijom u gostima, pa bi pobeda naših devojaka u tom meču stavila tačku na sva dešavanja. Uz taj meč, njima preostaje i duel sa slabašnim Izraelkama u gostima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Trkačka zver šampiona Formule 1 u Beogradu: Ferštapenov bolid voziće legenda F1 beogradskim ulicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA