≫ 

Boško Janković za Telegraf o derbiju: "Dosta više tvrdih mečeva, Zvezda je kvalitetnija, dobar izbor sudije"

Bivši fudbaler Zvezde i eks reprezentativac pre svega želi da vidi atraktivan fudbal

  • 15
Boško Janković, Saša Ilić, Nemanja Rnić Foto: MN Press

Večiti derbi, 167. put - ovaj može biti za titulu!

Zvezda čeka Partizan i ima idealnu priliku da pobegne komšijama na velikih pet bodova u šampionskoj trci, da ga potuče do kraja, a opet, sa druge strane, i Partizan ima savršenu šansu da pretekne lidera na tabeli i totalno preokrene tok sezone. Da mu zada mu težak udarac na njegovom terenu. O tome se sanja u Humskoj.

Otud se naredni okršaj najvećih srpskih timova, dva kluba i dva univerzuma, čeka sa posebnim nestrpljenjem među navijačkim korpusom. Čeka ga i Boško Janković, danas u ulozi navijača koji, kao i svi, primarno želi da vidi lepršavu predstavu i atraktivan fudbal, za razliku od perioda kada je i sam bio akter svetkovine - tada je bilo važno pobediti i ništa drugo.

Janković, koji i danas juri za loptom i demonstrira klasu u ligi veterana, za Telegraf je izneo očekivanja za utakmicu koja će zaseniti sve druge predstojećeg vikenda.

Video: Godine su samo broj, a on u nozi i dalje ima top: Bole Janković dao neviđenu golčinu iz slobodnjaka

- Derbi kao svaki derbi ima poseban značaj, ne može da se poredi ni sa jednom drugom utakmicom - počinje razgovor za Telegraf bivši igrač Zvezde, Majorke, Đenove, Palerma i Verone, pa dodaje, apostrofira Zvezdine adute:

- Što se tiče samog kvaliteta jednih i drugih, imaju dosta kvalitetnu ekipu i jedni i drugi, ali mislim da je ova sadašnja Zvezda, sadašnji kadar, kvalitetnija od kadra Partizana. Tako da veću prednost dajem Zvezdi, a i u boljoj formi su trenutno. Mislim da imaju igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu, dok Partizan taj kvalitet u tolikoj meri nema. Partizan se više slanja na timsku igru, dok Zvezda ide na individualnost, što će možda i odlučiti derbi - secirao je Janković mane i vrline oba tima.

boško janković Foto: MN Press

Koliko činjenica da Partizan ima imperativ pobede, a Zvezda ne toliko, može uticati na jedne i na druge, i da li je to uopšte bitno kad se uđe u drbi?

- Mislim da, kada dođe utakmica, sve se to zaboravi. Jednostavno Partizan nema šta da izgubi, mora da ide da pobedi. Zvezda je ta koja će se opet pitati sve jer igraju pred svojom publikom, tako da mislim da će to biti lepa fudbalska utakmica. Nadam se atraktivnom fudbalu sa što više golova i da to bude lepo za nas gledaoce, jer dosta više da gledamo tvrde utakmice - priželjkuje Boško spektakl na terenu.

Tenzija je sveprisutna pred derbi u oba tabora, uvek je tako, i to sputava lepršavost koju priželjkujete.

- Jeste, veliki je pritisak na igračima, dosta mladih je u oba sastava i onda svako ko izađe na teren gleda samo da izađe tako da da sto posto. Ali nekad nije ni dobro ući sa ogromnom željom u utakmicu jer se desi i da izgoriš malo pred sam meč. To je naše podneblje, tako je, uvek bude tako, onako, dosta napeto. Mislim da i jedni i drugi treba da se opuste, da igraju fudbal pre svega, a ona floskula "srce na teren" naravno treba da postoji i da se primeni, ali mislim da je na kraju znanje i kvalitet presudno za pobedu jedne ekipe.

Zvezda je prethodni derbi bila dominanta, otud pitanje da li Partizan može bolje od onoga što je tada prikazao, ili je to bio limit?

- Rekoh već da je derbi specifična utakmica i da može svašta da se desi. Jedan prekid može da presudi utakmicu, neki individualni kvalitet. Ne kažem da Partizan nema individualni kvalitet, ima ga naravno, ali ne kao Crvena zvezda. Imaju odličnog napadača kao što je Rikardo, imaju par igrača koji mogu da šutnu sa distance... Navijamo za dobar derbi i za dosta golova.

Mnogo priče oko suđenja opet, i tako iz godine u godinu. Tenzija ne može da splasne. Koliko je to uopšte bitno, taj podatak ko će da sudi?

- Mi smo generalno poznati po tome da volimo da dajemo značaj sudijama i tako dalje... Sad imaš i VAR, imaš i ovo i ono, ko god da sudi teško da tu nešto može da bude neregularno, da može da bude propusta te vrste. Sudije, naravno, jesu bitne, treba da sudi onaj ko je u tom trenutku najspremniji i najbolji. Nisam upućen u to ko sudi ovaj derbi...

Srđan Jovanović, naš najbolji sudija.

- E pa eto, dobro, ako on sudi tu nema brige, čovek sudi Ligu šampiona, i naravno da treba da sudi naš derbi. On je dobar izbor i nadamo se da će sve biti ok i da će fudbal pobediti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA