≫ 

Fudbalski svet tuguje: Preminuo bivši napadač Reala i Kolumbije Fredi Rinkon

Nažalost, Fredi je podlegao povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći

  • 1

Loše, baš loše vesti stižu iz Kolumbije, iz Kalija, gde je preminuo Fredi Rinkon (55), nekadašnji reprezentativac i bivši igrač Real Madrida.

Rinkon je podlegao povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedeljak u Kaliju u sudaru njegovog automobila i autobusa.

Video: Snimci s mesta nesreće legende Reala: Auto i autobus totalno razvaljeni, čak je i zid jedan urušen

Svoju bogatu karijeru Rinkon je počeo u Atletiko Bonaventuri, nastavio u Santa Feu, potom u Americi iz Kalija, Palmeirasu, Napoliju, vrhunac doživeo u Realu za koji je igrao dve sezone, da bi se potom vratio u Južnu Ameriku gde je branio boje brazilskih velikana Korintijansa, Santosa i Kruzeira.

Za reprezentaciju Kolumbije odigrao je 84 utakmice i postigao 17 golova. Igrao je na tri uzastopna Svetska prvenstva, a pamti se njegov gol za egal sa Nemačkom 1990. godine.

Najgoru vest, u prisustvu oba sina slavnog igrača, medijima je saopštio doktor Laureano Kvintero iz bolnice u Kaliju.

- Uprkos našim ogromnim naporima da ga spasimo, Fredi Euzebio Rinkon Valensija je preminuo - saopštio je doktor Kvintero.

Rinkon je u ponedeljak upravljao vozilom, kada je prošao na crveno svetlo na jednoj od raskrsnica u Kaliju, na njega je u tom trenutku naleteo autobus i došlo je do silovitog sudara. U saobraćajnoj nesreći povređeno je još nekoliko osoba, pešaka i putnika iz autobusa, koji su prebačeni u nekoliko bolnica u gradu.

Freddy Rincon Foto: Profimedia/AFP/NELSON ALMEIDA

Slavni fudbaler je po prijemu u bolnicu imao teške povrede glave, hitno je operisan, međutim intervencija lekara nije uspela da mu sačuva život...

Pogledajte Rinkonov trenutak najveće slave, gol protiv Nemaca na Svetskom prvenstvu u Italiju u grupi u kojoj je bila i selekcija Jugoslavije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA