≫ 

Meč PAOK - Marsej proglašen visokorizičnim iako ne dolaze gostujući navijači, Grobari na licu mesta

Neće biti "drugog poluvremena" van stadiona

  • 0
Olimpik Marsej - PAOK Foto: Tanjug / AP

Revanš utakmica četvrtfinala Lige Konferencija između PAOK-a i Marseja privlači ogromnu pažnju navijača solunskih crno-belih, ali i UEFA, koja ga je proglasila visokorizičnim i otud sprovela neophodne radnje da, zajedno sa domaćinima i gostima, pripremi utakmicu koja se igra od 21 sat.

Prva utakmica završena je pobedom francuskog tima 2:1 uz spektakularan gol Pajea, ali je sve ono što se dešavalo na terenu gotovo palo u senku velikih nereda navijača na ulicama francuskog lučkog grada.

Veliki broj gostujućih navijača je tada pravio rusvaj po gradu, sukobio se sa policijom i suparničkim pristalicama, i pre i posle meča, pa se u ultras svetu sa nestrpljenjem čekao revanš i dolazak Francuza u Solun. Međutim, od tog scenarija, kako stvari stoje, neće biti ništa, jer gosti, iz bezbednosnih razloga, ipak neće kročiti na uzavrelu "Tumbu", poslednje su informacije grčkih medija.

Iako gostujućih navijača neće biti, UEFA je ipak meč prgolasila visokorozičnim, pa je otud i održan sastanak kome su prisustvovali predstavnik UEFA, oficiri za bezbednost, te predstavnici oba kluba i policije.

PAOK je u sredu izdao saopštenje u kojem je pozvao navijače da se uzdrže od ponašanja koje bi moglo da dovede do drakonskih kazni i suspenzije stadiona u večeri kada klub igra "istorijski meč".

Tradicionalno, na "Tumbi" će biti prisutni i navijači Partizana koji dugi niz godina održavaju bratske veze sa Grcima.

Video: Navijači PAOK-a pravili haos u Solunu na protestima protiv Vlade Grčke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA