Bivši igrač Partizana o ratu Ukrajine i Rusije: "Ja sam uz Ukrajince, misija mi je da Srbiji prenesem istinu"

Milan Obradović ističe da ga jako ljuti sve ovo što se dešava u Ukrajini

  • 31
Milan Obradović Foto: MN Press

Bivši fudbaler Partizana, Milan Obradović, koji je bio i pomoćnik nekadašnjeg seletora Srbije Mladena Krstajića, a koji sada radi u Azerbejdžanu kao selektor mlade reprezentacije, dao je intervju za ukrajinski portal "Fanday" u kojem je pričao o stanju u Ukrajini i sukobu sa Rusijom.

Obradović je najbolje fudbalske godine proveo upravo u Ukrajini i ističe da je besan zbog situacije kroz koju prolaze Ukrajinci i da se moli za sve svoje prijatelje, među kojima su neki i u vojsci.

- Ovo što se dešava je nezamislivo. I jako me ljuti. Ne samo zato što sam proveo dosta vremena u Ukrajini već i zbog toga što sam protivnik bilo kakvog rata i nasilja. U konstantnom sam kontaktu sa momcima iz Harkova, Kijeva, Vinice, Višgoroda, Odese… Moji prijatelji su rasuti širom Ukrajine i svaki od njih učestvuje u ratu na svoj način. Neki su u vojsci, neki na barikadama, neki su volonteri… Veoma brinem za njih i njihove najbliže. Odlazim na spavanje i budim se sa mislima o Ukrajini. Boga molim da su svi živi i zdravi - rekao je Obradović, koji ističe da se nada da će uskoro situacija da se vrati u normalu.

- Boli kada se setite tih momenata čak i posle ovoliko vremena. Niko nije želeo taj rat. Rat nikome ništa dobro ne donosi već samo veliku tugu. Nadam se da će sve uskoro da se završi. Mnogo toga je već rečeno o ratu i ne želim da širim negativnu enegriju. Mislima sam sa ukrajinskim narodom sa kojim delim dosta toga zajedničkog. Ćerka mi je rođena u Ukrajini. Želim vam da se vratite normalnom životu. Koliko god to sada strašno izgledalo, crni oblaci će pre ili kasnije da se raziđu. Kako god okrenete, vi ćete da izađete kao pobednici iz ovog rata jer će ljudi još više da se zbliže i ujedine.

Milan Obradović Foto: MN Press

Obradović je otkrio novinaru da u Srbiji ima različitih mišljenja, ali da se on trudi da prenese svima u Srbiji istinu o situaciji u Ukrajini.

- Različita su mišljenja. Retorika zavisi od toga na koju stranu osoba gleda i koga podržava. Ja, kao osoba koja je najbolje godine fudbalske karijere provela u Harkovu, naravno, potpuno sam na strani Ukrajinaca. Moja skromna misija u Srbiji je da prenesem istinu i ono što se zaista dešava u Ukrajini. Svima govorim kako su Ukrajinci divan, ponosan i hrabar narod. Naš najvažniji kvalitet je da su Ukrajinci ljubazni i humani ljudi, a ne okrutni - rekao je Obradović.

Video: Igraču Čuke oprošten crveni karton? Stanojević besneo zbog odluke sudije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    14. april 2022 | 15:46

    Па онда их питај што им је ближа америка, него братска Русија, што више воле америчке шарене лаже него реални економски односи са Русијом, што су убијали Русе по Доњецку....

  • Srba

    14. april 2022 | 15:29

    Ti nisi baš mnogo bistar.

  • Stefan

    14. april 2022 | 15:50

    Obradoviću bolje i iskrenije reci da si uz NATO!!! Jer Ukrajina je samo igračka u rukama NATO-a. Svako normalan to shvata. A koji problem ti imaš to samo Gospod Bog zna i jedino on ti možda može pomoći. Mada...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA