≫ 

Ko je uhapšeni Uroš Mišić? Robijao zbog prženja žandarma bakljom, vodio navijanje kad je izašao iz zatvora

Poznati navijač Zvezde ponovo je u problemu sa zakonom

  • 13
Uroš Mišić, barjak, navijač, FK Crvena zvezda, Delije Sever Foto: MN Press

Uroš Mišić, navijač Zvezde koji je postao poznat širokom krugu javnosti 2007. godine kada je na utakmici Crvena zvezda - Hajduk Kula učestvovao u navijačkim neredima na severnoj tribini, kada je napao bakljom žandarma Nebojšu Trajkovića, ponovo je došao u problem sa zakonom.

Mišić je uhapšen danas u Beogradu, a nezvanično njegovo privođeje ima veze sa pretresom u vili Darka Šarića.

Uroš Mišić je svojevremeno postao navijačko ime poznato u čitavoj Srbiji, ali i širom sveta, kada je osuđen na 10 godina zatvora zbog, kako je tada navedeno u predmetu, pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića.

Do nereda je došlo kada je navodno žandarm, koji je bio u civilu, snimao navijače Zvezde na tribini. Kada su ga primetili, počeo je sukob u kojem je prednjačio Uroš Mišić, koji ga je napao bakljom, kojom ga je i spržio. Trajković je isticao posle tog napada da je ostao invalid. Žandarm je nakon toga izvadio i pištolj na samoj tribini.

Usledilo je suđenje, nakon kojeg je Uroš Mišić osuđen na 10 godina zatvora.

I Delije su organizovano išle na suđenja i tokom procesa, a naročito posle njega, žestoko su se borile za svog "saborca sa tribine" uz parolu "pravda za Uroša".

Čitava Srbija bila je ispisana grafitima, na Severu se stalno vrteo barjak sa njegovim likom, a često su se isticale i parole. I mnogi navijači širom sveta isticali su u to vreme parolu "Pravda za Uroša" nakon što su Delije alarmirale gotovo čitav "ultras svet".

Dugo je i na zidinama Marakane bio njegov mural sa porukom "jedan od nas".

Uroš Mišić, grafit Foto: Redstarbelgrade.rs

Nakon što je izašao na slobodu, Mišić je na nekim utakmicama dobio i čast da se nađe na "šipci" i da vodi navijanje, što je svojevremeno i zabeleženo na jednoj utakmici koja je odigrana na stadionu Obilića na Vračaru.

Na ponovljenom suđenju, Mišiću je kazna prepolovljena na pet godina, a pošto je za to vreme bio u zatvoru, on je na kraju 2012. godine pušten na slobodu. Tada je žandarm Trajković poručio da će "država zažaliti što mu je smanjila kaznu.

Mišić je nedugo posle puštanja na slobodu, ponovo imao suđenje. Zbog navodnog učestvovanja u tuči u klubu "Plastik", kada su pretučena dvojica američkih marinaca 2013. godine. Ipak, na suđenju je Mišić oslobođen, jer snimci nisu snimili napad, a svedoci su uglavnom potvrdili Mišićevu priču da nije učestvovao u tuči.

Kasnije je hapšen i 2015. godine jer je navodno planirao napad na učesnike "Prajda", pred gej paradu koja je bila održana 2015. godine.

Video: Pretres vile Darka Šarića: SAJ i inspektori blokirali ulicu kod Dvora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loptica

    14. april 2022 | 14:57

    Nešto mi je poznato ono "pravda za Uroša". Evo ti pravda šljamu.

  • Belfagor

    14. april 2022 | 14:09

    Ponovite mu kaznu.

  • taifun

    14. april 2022 | 14:13

    To je onaj što je posle utakmice Paok-fmp svaki kroše uhvatio vilicom od braće iz Grčke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA