≫ 

"Nećemo menjati veru na 28 dana": Jasne poruke iz Katara zbog LGBT populacije

Pripadnici pomenute populacije imaće određena ograničenja tokom Mundijala

  • 11
Lusail Stadion Foto: Profimedia/GABRIEL BOUYS / AFP

Abdulah Al Nasari, šef bezbednosti na Svetskom prvenstvu u Kataru, upozorio je da njegova zemlja neće tolerisati bilo koga ko dođe u goste sa namerom da oskrnavi naciju!

Nacija Katara je jedna od retkih u svetu koja se suprotstavllja LGBT zajednici (lezbejke, gej, biseksualci, transrodno) i povodom Mundijala odlučili su da ne posustaju kada su u pitanju ograničenja.

- Ako želite da ističete LGBT populaciju, radite to u društvu gde će to biti prihvaćeno. Nemojte da dolazite i vređate čitavo društvo. Nećemo menjati našu veru na 28 dana - rekao je Al Nasari i dodao:

- Ako navijač podigne LGBT zastavu na stadionu, ona će biti uklonjena, ali ne zato da bismo ga uvredili već da ga zaštitimo. Ako to ne učinimo, neko bi ga mogao da ga napadne. Ako ste već kupili kartu, došli ste na utakmicu, a ne da iskazujete svoje stavove.

S druge strane, predsednik organizacionog odbora Svetskog prvenstva Naser Al-Kater saopštio je da LGBT osobe mogu bez ikakvih problema da gledaju utakmice na Mundijalu. Ali uz jedan uslov.

- Homoseksualizam kod nas nije dozvoljen, ali obećavam vam da će sve LGBT osobe biti sigurne tokom SP. Biće im dozvoljeno da gledaju utakmice, ali uz uslov da svoju seksualnost ne ističu javno. Katar i susedne zemlje su mnogo konzervativnije i samo molimo navijače da to poštuju. Uveren sam da će to učiniti, baš kao i naši.

Video: Održana parada ponosa u Poljskoj: Na skupu prisutan veliki broj policajaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Braavooo!!!

    14. april 2022 | 20:30

    Dostojanstvena izjava i na mestu, radi u svoja cetiri zida to sto radis, nemoj terati celu naciju da te gleda👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏!!!!!

  • Kejli

    14. april 2022 | 20:22

    Idem da zivim u Katar!!! Pametni ljudi

  • Kos

    14. april 2022 | 20:48

    Kapa dole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA