≫ 

Rendžers je u polufinalu Lige Evrope! Škoti nadomestili minus i šokirali Bragu posle produžetaka

Kakav meč je viđen na Ajbroksu!

  • 1
FK Rendžers, FK Braga Foto: Tanjug/AP

Tanka je linija između sreće i radosti, između bola i patnje. Sve je to na svojoj koži osetila Braga, koja je poražena u četvrtfinalu Lige Evrope od Rendžersa sa 3:1 (prvi meč dobila Braga 1:0) i to posle produžetaka, u koji su Portugalci otišli golom u 83. minutu.

Braga nije imala sreće u ovom meču, a ujedno i naišla je na moći Rendžers koji je na svom terenu već uspevao da postigne dva gola Borusiji iz Dortmunda, kao i tri gola Crvenoj zvezdi, kada je ekipu iz Beograda na taj način i elimnisao.

Portugalci su iznenađujuće slavili na svom terenu sa 1:0, mnogi su pomislili da će moći i do još većeg čuda i plasmana u narednu rundu, među četiri najbolje ekipe u Ligi Evrope.

Ipak, pitao se Rendžers i to se dosta toga pitao, jer revanš se igrao na njihovom Ajbroksu, pred prepunim stadionom u Škotskoj.

Već od samog starta je Rendžers krenuo u ofanzivu, poverli u drugom minutu preko Džejmsa Tavernijea, a već tri minuta kasnije su postigli još jedan gol, koji je poništen zbog igranja rukom. Ipak, možda i najzanimljivij segment igre je nastao u poslednjih pet minuta, kada je Tormena načinio penal i crveni karton, a siguran izvođač je bio Tavernije.

Činilo se da je sve gotovo, da Braga gubi konce, ali su u 83. minutu šokirali čitavu Škotsku i došli do gola vrednog produžetaka.

Nisu mogli više, u produžecima je Rendžers dočekao svoju šansu, dao je gol u 101. minutu preko Kemara Rufa, kome ovoga puta nije poništen gol, a samo četiri minuta kasnije je Medeiroš zaradio dva žuta kartona u nekoliko sekundi i time je dobio i crveni, pa je Braga meč završila sa dva igrača manje.

U borbi za finale Lige Evrope, Rendžers će imati duel sa Lajpcigom, dok će se u drugom polufinalu naći Ajntraht Franfkurt i Vest Hem.

Video: Đovani van Bronkhorst pred revanš sa Zvezdom: Čeka nas neprijateljska atmosfera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA