"Znam tim za Partizan": Stanković pred derbi govorio i o Stanojeviću, sudiji Jovanoviću, pritisku...

Strateg crveno-belih ističe da derbi odlučuju detalji

  • 6

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković održao je konferenciju za medije povodom predstojećeg 167. večitog derbija protiv Partizana!

Duel crveno i crno-belih na programu je u subotu od 18 časova (Arena Sport 1 Premijum), a za razliku od prethodnog susreta, kada je imala minus pet, Zvezda ovaj dočekuje sa plus dva i sa remijem kao potencijalnom opcijom.

Ipak, pre nego što je počela konferencija, Stanković je preneo poruku koju mu je poslao Siniša Mihajlović.

- Imam poruku koju mi je Mihajlović rekao da se na konferenciji zahvalim Zvezdi na podršci, pogotovo navijačima koji su ga rasplakali. Zahvaljuje se od srca i nada se da neće treći put da mu pošalju podršku da pobedi van terena nego na terenu - počeo je Stanković i osvrnuo se na derbi:

- Mi smo ovaj drugi deo ušli sa minus pet i odradili smo fenomenalne pripreme posle kojih smo zacrtali cilj da dobijemo sve do kraja. Sigurno da smo do sada uradili jedan dobar posao. Ako smo mi bili hrabri na minus pet gde smo mogli da izgubimo titulu, jer bi minus osam bilo nedostižno, zašto sada na plus dva ne bi verovali da možemo da odigramo pravu i hrabru utakmicu. Marakana je 12. igrač i oslonićemo se na naše navijače i kvalitet. Derbi nema kalklulacija, sama po sebi nametne ritam i zadatke. Derbi odlučuju detalji, ko uđe jače i čvršće... To su detalji koji rade prevagu i koji se možda golim okom ne vide. Na isti način ćemo ući u meč, gajimo ofanzivan fudbal sa kalkulisanim rizikom. Ništa ni za ovaj derbi neće biti promenjeno. Ali nikad ne možeš da kažeš ko je bolji, veliki je ulog u pitanju. Ako pobedimo, opet je to "ako." Jesmo na dobrom putu, imaćemo ozbiljnu prednost. Ako se to desi, serviraćemo za meč. Prognoze u derbiju su nezahvalne i ja se držim toga.

Na pitanje da li očekuje neko iznenađenje Partizana, Stanković je rekao:

- Mi smo spremni za bilo koju opciju Partizana, pokrili smo sve delove terena u bilo kojoj formaciji da igraju. Oni su ozbiljna ekipa koja se transformiše na terenu. Videli smo da je Menig ulazio sa krila i bio špic u prošlom derbiju. Celo prvenstvo je Partizan bio prvi, ali smo se i mi dosta pitali. Njihov kvalitet se ne dovodi u pitanje. Kada nismo vršili pritisak, mogli smo da uđemo u probleme i kreću i njihove rotacije gde su dosta opasni. Ti možeš da probaš da ih pritisneš, a šta ako oni izađu iz njega? Imaju brze i opasne igrače, a ostaje prostor.

Stanković je zatim istakao da su svi igrači zdravi i da ima njih 24 na raspolaganju, te se osvnruo na potencijalni faktor izennađenja kada je u pitanju Zvezda.

Video: Stanković dobio poruku od Siniše Mihajlovića: Delije su ga slomile i rasplakale transparentom

- Svaka utakmica, nebitno da li je derbi, je priprema na poseban način. Mogu da budu isti momci, ali je priprema utakmica drugačija sa zahtevima i obavezama. Imamo još danas trening, sutra aktivacija ujutru. Tu sitne detalje pokušavamo da dovedemo do perfekcije. Tim znamo, ali svi su oni standardni. Ne zna se ko može da počne, uđe i bude heroj tog dana - rekao je Stanković i dodao:

- Ulog je veliki, igra se za ozbiljan cilj. Mi smo tokom 80 odsto sezone bili pod pritiskom i nismo imali pravo na kiks. odrasli smo mnogo tokom ove godine. Zvezda je jednako pritisak i važnost. Ovo nije trka na 100 metara, ovo je jedan maraton u kom imaš krize. Jednostavno, sve te poteškoće koje smo imali došli smo da se pitamo na našem stadionu. Što se tiče prethodnog meča i tog prvog poluvremena, siguran sam da  je to jedno od najkvalitetnijih poluvremena u derbijima na kojima sam ja sedeo na klupi, voleo bih da ga ponovimo. Voleo bih da imamo približan odnos tom poluvremenu.

Na pitanje kako komentartiše to što će najbolji srpski sudija Srđan Jovanović deliti pravdu, iako je Zvezda tražila njegovo izuzeće, Stanković je rekao novinaru:

Video: Stanković o Stanojeviću: Utakmica nosi svoje, ima i tenzije, i nervoze, i radosti

- Samim pitanjem si dao odgovor, on je najbolji srpski sudija. Nadam se da će biti neprimetan. Nisam ovo rekao ružno, da me ne stavite na listu za kaznu. Dva najbolja kluba igraju, treba da bude i najbolji sudija.

Za kraj se osvrnuo i na Aleksandra Stanojevića, odnosno odnos koji ima s njim kao trenerom Partizana kada je u pitanju respekt.

- I dalje ćemo ga demostritati. Između ljutih rivala treba da postoji respekt. Nemam nikakav probem da zagrlim Saleta i poželim mu sreću. Da razmenimo tih par minuta koliko se može u derbiju, sve u pozitivnom smislu. S moje strane 100 odsto, a ne verujem da neće biti i sa njegove. Posle utakmice ima tenzije, nervoze i radosti, derbi nosi svoje.

Video: Derbi ne odlučuje o tituli: Stanković zadovoljan zbog 1. mesta pred plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA