≫ 

Zvezdin tim za "večiti derbi": Ne može bolje od ovog, dileme nema, najbolji su u stroju za Partizan

Trener Zvezde zna da je ovaj meč onaj koji može rešiti sve i zato će od svojih aduta tražiti da daju sve

  • 39
FK Crvena zvezda, sastav, Dejan Stankovic Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde imaju idealnu priliku da završe posao sa Partizanom, sa titulom, jer ako pobede u 167. derbiju (subota, 18) "zbrisaće" večitom rivalu i jedinom konkurentu koji postoji, jedinom ikad koji ih juri - velikih pet poena.

Pametnom dosta - biće to zaliha koju će crno-beli teško, baš teško moći da sustignu imajući u vidu tradicionalnu nekonkurentnost domaće lige.

Svesni su svega ovoga u Zvezdi, svesni prilike koja se pružila, i angažovani, motivisani, naoštreni da 90 posto posla za odbranu titule završe već u subotu na svom "bunjištu" gde se čeka spektakl sudeći po tome kako ide prodaja karata, i kako i jedni i drugi ulaze u ovaj meč, i kako se tenzije podižu iz časa u čas.

FK Crvena Zvezda, Konferencija pred derbi Foto: Nikola Tomić

Dejan Stanković nema mnogo dilema, nema zapravo nijednu po pitanju sastava, predočio je na konferenciji pred derbi da zna sastav, da ima 11 u glavi koji će krenuti da se nadigravaju sa Partizanom.

Iako lideru "igra" i bod da održi poziciju iznad svih, jasno je da to neće biti remetilački faktor, onaj koji sputava da se noge rastrče i da se napadne rival i zada mu se udarac od kojeg se neće oporaviti. Da se i rizikuje. Zvezda je navikla navijače, posebno kad igra u svojoj kući, da se lopta "tera" napred, da se napada prostor i kreira što se može više na polovini protivnika.

Na tome se insistira, drugačije ne može.

Tek to sada ne bi smelo drugačije, jer je na talonu najveći mogući ulog, pehar za najboljeg u državi.

Fk Crvena zvezda SASTAV Foto: Telegraf, MN Press

Otud od Stankovića u arsenalu treba očekivati samo ono najbolje što ima na raspolaganju, i tako će i biti.

Borjan je "zakucan" na golu, odakle će komandovati i komunicirati sa vođom defanzivne linije Dragovićem, koji će, opet, raspoređivati u datom trenutku Erakovića, Gajića i Rodića u liniji. Pićini se oporavio, ali će ovog puta prepustiti mesto spremnijem Gajiću.

Dalje, u vezi, Sanogo će biti ona sigurnost koju bi poželeo svaki tim, zid pred pokušajima rivala, a pomoć bi trebalo da mu pruži igrač zadatka Slavoljub Srnić. Zna Stanković koliko može da se pouzda u omalenog zadnjeg veznog, znao je to i za prethodni derbi, pa je izbor koji čini sa njim i sada poptuno logičan.

Navala Zvezde je ono što najviše uzbuđuje svakog navijača: tu su Kanga, tu je Katai, tu je Ivanić - to je trojka koja može sve u svakom trenutku, koja lomi utakmice, pravi razliku, donosi pobede i titule.

Ispred njih, poslednji u ovoj konstalaciji, ali ne i najmanje bitan, je Ohi, koji može da se pohvali da već ima jedan start i jedan gol u derbiju. I to na debiju. Ima sve što je potrebno da i u drugom derbiju srpskog fudbala bude na terenu od početka.

Ohi Omoijuanfo, Omoižuanfo, FK Crvena zvezda, 166. večiti derbi Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA