Jovanović besprekorno sudio na večitom derbiju: Dobiće najveću ocenu za odrađen posao na Marakani

Srpski arbitar kvalitetno je obavio svoj deo posla

  • 11
FSS, Radionica, Stara Pazova Foto: Nikola Tomić

Mnogo polemike se pre večitog derbija povelo oko suđenja i toga ko će voditi duel između Crvene zvezde i Partizana na stadionu "Rajko Mitić". Posao je na kraju pripao najboljem srpskom sudiji, Srđanu Jovanoviću, a kako stvari stoje on će dobiti najveću moguću ocenu za odrađeni posao.

Prema saznanjima MaxBet Sporta, u izveštaju kontrolora suđenja i predsednika sudijske komisije, Dejana Filipovića stajaće visoka ocena za obavljeni Jovanovićem rad sa svojim pomoćnicima pored terena i u VAR sobi. Iako je pred meč bilo velikih tenzija, Srđan nije dao da ga to ni najmanje poremeti.

Delio je pravdu na deset utakmica u svim evropskim takmičenjima ove sezone i to iskustvo preneo je na večiti derbi. Čak i kada je situacija pretila da se otrgne kontroli, delovao je mirno i staloženo, održavao je balans i bio je autoritativan u momentima kada su dve ekipe vodile veliku borbu.

Posle meča nije bilo prigovora na suđenje ni sa jedne strane, pa se može reći da je Jovanović ispunio zadatak koji mu je bio poveren samo nekoliko dana nakon što je bio četvrti arbitar na meču Real - Čelsi u Ligi šampiona, gde je pomagao Simonu Marčinjaku iz Poljske.

Sudijski epilog bila su dva podeljena kartona klupama - Stankoviću i Stanojeviću, kao i pet javnih opomena za Zvezdu (Rodić, Pavkov, Srnić, Ben i Krstičić) i dve za Partizan (Terzić i Vujačić).

Video: Klupa Partizana skočila na sudiju Jovanovića: Stanojević bio najagresivniji i dobio žuti karton

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srđan

    17. april 2022 | 13:13

    Suđenje nije bilo odlično. Bilo je dobro. Jovanović je tolerisao nesportsku igru. Uletanje Uroševića u grudni koš Sanogu u I poluvremènu je nefer i svakako za sankcionisanje žutim kartonom.!!! Nepravilno je dosudio faul za golmana Stevanovića izvan peterca posle kornera, iako je Dragović bio bliži lopti i zakačio loptu glavom. Vujačić je načinio mnogo faulova na granici kartona...

  • Mare

    17. april 2022 | 13:56

    Koja je poenta VAR-a ako ne signalizira da je Rikardo nogom udario Dragovica u glavu dok je ovaj bio na zemlji? To je cist crveni karton, ali izgleda da VAR samo radi kad treba da se sudi u korist Partizana...

  • GrobarKosmet

    17. april 2022 | 12:20

    A kada pao Miletic u 16terac on sudi ofsajd koji nije signaliran ? Ofsajd nigde veze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA