Tadić ostao bez trofeja: PSV "iz dvojke u keca" došao do Kupa Holandije, Ajaksu VAR poništio 2 gola

Velika šteta za našeg reprezentativca

  • 0
Dušan Tadić Printskrin: Twitter/Beingsport

Fudbaleri PSV-a uspeli su da osvoje Kup Holandije pošto su u finalu bili bolji od najvećeg rivala, ekipe Ajaksa sa 2:1, i to nakon što su gubili posle prvog poluvremena (0:1), a golove za ekipu iz Ajnhovena postigli su Gutijerez i Gakpo u dva minuta razmaka.

Dušan Tadić je u igri proveo svih 90 minuta, ali nije mogao da doprinese više svojoj ekipi, koja je ostala "kratkih rukava". PSV je na ovaj način uspeo da osvoji ovaj trofej prvi put posle sezone 2011/2012, kada su u finalu bili bolji od Heraklesa sa 3:0.

Od tada su se našli još samo jednom u finalu, kada je od njih bolji bio AZ (2:1), ali sada su savladali svog najvećeg rivala, koji je i branio trofej.

Zasluge za pobedu PSV duguje i VAR tehnici, koja je poništila dva gola Ajaksu, te im tako omogućila preokret u drugom poluvremenu i pobedu, i to golovima za samo dva minuta - prvo je u 48. precizan bio Gutijerez, da bi Gakpo u 50. doneo kompletan preokret.

Jedini gol za Ajaks je postigao Gravenberk, da bi potom VAR poništio pogotke Mazrauija i Klasena zbog ofsajda.

Video: Tadić: Drago mi je što se Eriksen vratio na teren i što ćemo igrati jedan protiv drugog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA