≫ 

Pike u centru skandala, procurili snimci kako je zbog Superkupa dobio "masnu" proviziju

Međutim, nije prekršio etički kodeks i sukob interesa

  • 0
Đerar Pike, Kilijan Embape, FK Barselona, FK PSŽ, Liga šampiona Foto: AP/Tanjug

Defanzivac Barselone Đerar Pike našao se u ponedeljak u centru skandala, nakon što su u javnosti izašli audio snimci na kojima se jasno vidi kako učestvuje u prebacivanju Superkupa Španije na tlo Saudijske Arabije!

Tamošnji list "El Konfidensijal" ističe da je Pike sarađivao da predsednikom FS Španije Luisom Rubijalesom da se Superkup igra u Rijadu, te da je za to dobio ogromnu proviziju.

Pike je sa kompanijom "Kosoms", kojom inače presedava, bio posrednik potpisivanja ugovora FS Španije i "Sele", sauijskog javnog preduzeća, gde je Federacija garantovala naplatu od 40 miliona evra za svako izdanje, dok "Kosmos" uzima četiri miliona za svaku od šest potpisanih godina - što je ukupno 24.

- Da vidimo, Rubi (Luis Rubijales), kada je novac u pitanju. Ako bi Realu išlo osam miliona. Dođavola, osam ide Realu i isto toliko Barseloni. Ostali su plaćeni dva miliona i jedan, to je 19, a ti daješ federaciji šest miliona i tebi ostaje šest, istisnemo Saudijsku Arabiju i možda nam ostane još. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći - rekao je Pike.

Zatim je Rubijales u septembru 2019. godine čestitao Pikeu na sklopljenom dogovoru.

- Geri, čestitam. I ne mislim da jučerašnji sjajan meč ili tvoj gol. Mislim da je već prošlo 12 sati i da je dogovor sa Saudijskom Arabijom tako postao čvrst. Šaljem zagrljaj, hvala za sve i tu sam za sve što vam treba - poručio je prvi čovek španske Federacije.

Prvo izdanje Superkupa Španije odigrano je u januaru 2020. godine,  Real je pobedio Atletiko na penale. Zatim su tamo igrali i Barselona i Valensija, dok je Rubijales tada priznao da je "Kosmos" bio umešan u pregovore.

Međutim, mediji ističu da Pike jeste bio na ivici kodeksa sukoba interesa, ali da ga nije prekršio s obzirom na to da provizuju nije naplatio direktno od Saveza.

Video: Šakira pokazala još jedan talenat: Popularna pevačica kao skejterka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA